Plastik organize sanayi bölgesi kuruldu

PAGDER, Kırklareli'nde plastik organize sanayi bölgesi kurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL - Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), ihtisas plastik organize sanayi bölgesini Kırklareli Vize'de kurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, dernek, plastik üreticilerini bir araya toplayarak modern bir üretim alanı oluşturmak ve üretim tesislerini şehir içinden çıkarmak için Kırklareli Vize'de plastik organize sanayi bölgesi kurdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, ''Toprak zengini ülkenin mekan fakiri sanayicileriyiz. Büyükşehirler ve yakın çevresindeki sanayi yerleşim alanları büyük servetler karşılığında el değiştiriyor. Ülkemizin genç sanayisinin en büyük problemlerinden bir tanesi de sermaye zafiyetidir. Zaten az ve yetersiz miktardaki sermayesini sanayi alanlarına aktaran sanayicilerimiz, büyümelerini öteliyor veya ciddi sıkıntılara giriyor. Oldukça geniş arazilere sahip, toprak zengini bir ülkeyiz. Belli kriterler dahilinde ucuz, hatta bedelsiz ve çok uzun vadeli sanayi arsaları, sanayicilerin kullanımına sunulmalı'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ilk özel OSB'sini ilk İhtisas Plastik Organize Sanayi Bölgesi olarak faaliyete geçireceklerini ifade eden Semerci, PAGDER & Aslan Özel Organize Sanayi Bölgesi için imzaların atıldığını kaydetti. PAGDER & Aslan Özel Organize Sanayi Bölgesi'nin toplam alanının 60 hektar olduğunu anlatan Semerci, genişleme sahaları ile bölgenin büyüklüğünün 120 hektara ulaşacağını aktardı. PAGDER & Aslan Özel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fidan Aslan da bölgenin lojistik olarak da üreticilere büyük kolaylık sunduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir