Polonya konserve gıdalar ithal etmek istiyor

Türkiye'den konserve gıdalar ithal etmek isteyen Polonyalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toplumların gıda tüketim alışkanlıkları çok hızlı bir şekilde değişmektedir. Ülkemizde konserve ve dondurulmuş gıdaların tüketimi özellikle gelir düzeyi yüksek, çalışan birey sayısı fazla ve özelliklede çalışan kadınların bulunduğu ailelerde gittikçe artmakta ve ilerde daha fazla artacağı tahmin edilmektedir. Tabi ki burada en önemli faktör bireylerin zamanlarının büyük bir bölümünü iş hayatında geçirmesi nedeniyle zamanın gittikçe kıt bir faktör olmasından kaynaklanmaktadır. İklim ve doğal kaynaklar bakımından yeterlilik arz eden ülkemizde birçok meyve ve sebze çeşidi yetiştirilmektedir.

1960’larda başlayan işleme sanayinin gelişimi, günümüzde en son teknolojilerin kullanıldığı, üretim kalitesinin giderek artığı ve ihracata önemli katkılar sağlayan bir sanayi konumuma gelmiştir. Meyve ve sebze işleme sanayi çeşitli alt sanayi dallarından oluşmaktadır. Bunlar, konserve meyve sebze sanayi, dondurulmuş meyve-sebze sanayi, meyve suyu sanayi ve sebze kurutma sanayi dallarıdır. Bu işleme şekilleri ile toplam meyve ve sebzenin ancak yüzde 15’i işlenmektedir. Meyve ve sebze işleme sanayinin gelişmiş olduğu ülkelerde bu oran yüzde 25- 35’lere kadar çıkabilmektedir 

Konserve üretim tesisleri, sayı ve kapasite olarak konserve sanayinin ihtiyaç duyduğu ham maddenin daha bol ve kaliteli yetişmesinden dolayı, Ege ve Marmara bölgelerinde yoğunlaşmaktadır. Bu sektör içerisinde işlenen en önemli sebzeler fasulye, bezelye, bamya, domates ve biberdir. Ayrıca bu sektör içersinde turşu önemli bir üründür. Bu sektör ihracat bakımından da önemli bir yere sahiptir.

Türkiye'den konserve gıdalar ithal etmek isteyen Polonyalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323847_broad-beans-required-to-import-to-poland 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir