Praktiker'den 47,7 milyon euroluk ciro

Praktiker Türkiye grubu 2008'in ilk yarısında % 20,5 kar sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Praktiker Türkiye, bu yılın ilk 6 ayında 47,7 milyon euro ciro elde etti.

Praktiker Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Praktiker Grup'un, 2008 yılının ilk yarı sonuçlarını Almanya'da borsaya açıkladığı ve şirketin, söz konusu dönemde karlılığını yüzde 20,5 artırarak 592 milyon euro kar elde ettiği kaydedildi. Yılın ilk 6 ayında yaklaşık 2 milyar euro ciro elde eden Praktiker Grup'un, Almanya dışındaki ülkelerde ise toplam 578,3 milyon euroluk satış gerçekleştirdiği aktarıldı. Praktiker Türkiye'nin ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre net satışlarını euro bazında yüzde 7,8, YTL bazında ise yüzde 11,4 arttırarak, 47,7 milyon euro ciro elde ettiği belirtildi.

Praktiker Türkiye Ülke Müdürü Frank Bednar, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 10 yıl önce girdikleri Türkiye pazarında belirledikleri hedefler doğrultusunda ilerlemeye devam ettiklerini vurgulayarak, önümüzdeki dönemde yeni mağazalar açarak büyümeyi sürdüreceklerini belirtti. Bednar, şunları kaydetti:

"Türkiye'de faaliyet gösteren tek halka açık yapı marketi olarak, tüm finansal sonuçlarımızda şeffaflık söz konusu. Gerçekçi hedeflerimize doğru emin adımlarla yürüdüğümüzü, Almanya'da borsaya yapılan açıklama da gösteriyor. 'Kendin Yap' kültürü Türkiye'de her geçen gün gelişiyor. Bu gelişimin öncüsü Praktiker oldu. Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, yeni mağaza konseptimiz için yaptığımız yatırımlara önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Söz konusu yatırımların satışlarımıza olumlu katkısı bulunacağına inanıyoruz."