"2-B ile ilgili çalışma aşağı yukarı bitti"

Maliye Bakanı Unakıtan, çalışmanın yakında Meclis'e geleceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2-B ile ilgili çalışmaların, aşağı yukarı bittiğini belirterek, "Meclis'e yakında geleceğini ümit ediyorum" dedi.

Unakıtan, ALP Havacılığın Müşterek Taaruz Uçağı (JSF) Prat&Whitney F 135 Motoru için, ürettiği Yüksek Devirli ve Uçuş Kritik Fan Rotor Rear Hub'un Prat&Whitney'e teslim törenine katıldı. Unakıtan, törende gazetecilerin 2-B'ye ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Kemal Unakıtan, "2-B'nin yeniden gündemde olduğunun belirtilerek, sorunun çözümüne ilişkin nelerin yapılacağının" sorulması üzerine, 2-B'nin gündemden hiç düşmediğini kaydederek, bunun önemli ve çözülmesi gereken bir problem olduğunu söyledi.

Bu nedenle, şu anda Çevre ve Orman Bakanlığı ile konuya ilişkin çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Unakıtan, şöyle devam etti:

"Biz de Maliye Bakanlığı olarak o çalışmalara katılıyoruz. Çalışmalar aşağı yukarı bitti. Meclis'e yakında geleceğini ümit ediyorum. Ama önce hükümete, başbakanlığa sunulması lazım. Hükümetten geçtikten sonra sizlerle paylaşabiliriz. Şu anda, çalışma safhasında olduğu ve hükümete gelmediği için de çok geniş detaylara girmek istemiyorum."

Konuya ilişkin başka sorular üzerine ise Unakıtan, "(Şimdi ben detaylara girmek istemiyorum) diyorum. Siz boyuna soru soruyorsunuz. Hele hükümetten çıksın da ondan sonra paylaşırız" yanıtını yineledi.

"Takvimlendirme var mı, yerel seçimlerden önce gibi" sorusunu ise Unakıtan, bunların seçimlere bağlı hususlar olmadığını dile getirdi.