"2023 için markalaşma şart"

TSE Başkanı Şentürk, "Türkiye'nin hedefleri var. Türkiye'nin özellikle 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi için mutlaka ve mutlaka uluslararası alanda kabul edilebilir markalara sahip olması gerekiyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Türk Standardları Enstitüsü (TSE ) Başkanı Hulusi Şentürk, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer'i ziyaret ederek, kent sanayisi hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Şentürk, Denizli'nin Türkiye'de ekonomiyi omuzlayan birkaç il arasında olduğunu söyledi. 

Ekonomik yönden güçlü illerin olduğunu fakat bu illerin çoğunun Türkiye'de lokomotif görevi üstlenmediğini belirten Şentürk şöyle devam etti: 

"TSE enstitüsü olarak belirli periyotlar içerisinde sanayicilerimizi ziyaret ederek sorunlarını, sıkıntılarını öğrenmek ve beraber çözüm üretmek için bu tür ziyaretleri yapıyoruz. Türkiye'nin hedefleri var. Türkiye'nin özellikle 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi için mutlaka ve mutlaka uluslararası alanda kabul edilebilir markalara sahip olması gerekiyor. Ancak Türkiye'de sanayicilerimizin büyük bir bölümü markalaşmanın öncelikle işletme standartlarından geçtiğinin çok farkında değiller. 

Sadece uluslararası geçerli belge alma ile marka olunabileceği zannediliyor. Oysa uluslararası belgeler diploma gibi cebe koyulan belgelerdir. Ama buradan sonra sizi markalaştıracak olan sizin işletmenizin ortaya koymuş olduğu standartlarda aşan kalite düzeyleridir. Bu kalite düzeylerinin işletme standartlarına dönüştürülmesi ve bu standartlar üzerinden marka belgelendirilmesine geçilmesi gerekiyor." 

Şentürk, bu anlamda sanayi ve ticaret odalarıyla işbirliği yaparak, Türkiye'nin öncelikli ve stratejik ürünlerini de ülkeye has markalarının geliştirilebilmesi için bir çaba içinde olduklarını dile getirdi. 

Bu işlerin sabahtan akşama olacak işler olmadığına dikkati çeken Şentürk, "Öncelikle bunların tarafların arasında konuşulup tartışılması lazım. Bunun için de bir araya gelmemiz gerekiyor. Bu ziyaretlerimizde bir araya gelmenin başlatılması amacını taşıyor. İnşallah, ümit ediyoruz ki Türkiye kısa dönemde belli ürünlerden başlayarak Türkiye'yi çağrıştıran, Türkiye'ye has ama uluslararası  tanınabilir kalite, belge ve markalarını doğurmaya başlayacaktır. Çünkü sanayicimizin altyapısı çok güçlü hale geldi. Bu güçlü altyapıyı mutlaka ve mutlaka marka ile desteklememiz gerekiyor" diye konuştu. 

Ziyarette DTO Başkanı Özer, TSE Başkanı Şentürk'e gümüş işlemeli horoz heykeli hediye etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir