"Adapazarı Şeker Fabrikası 25.3 milyon YTL ciro elde etti"

Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Aya, 1 milyon 746 bin YTL faaliyet karı elde ettiklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SAKARYA - Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, 2007'de 25 milyon 327 bin YTL ciro ve 1 milyon 746 bin YTL faaliyet karı elde ettiklerini söyledi. 

Adapazarı Şeker Fabrikası Mali Genel Kurulu'nda konuşan Aya, ülke genelinde son 3-4 yıldır özellikle tarım kesiminin içinde bulunduğu zorluklara rağmen, çalışmalarına ara vermeden arttırarak, devam ettiklerini belirtti. 

Göreve geldiklerinde pancar üreticileri için ilk yaptıkları icraatın, faiz oranlarını düşürmek olduğunu kaydeden Aya, "Faiz oranlarının düşürülmesine karşı çıkan bazı kişiler bizleri, (Bunlar faizleri düşürdüler, bu gidişle kooperatif para kazanamaz) diyerek, Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliğine (Pankobirlik) şikayet etmişlerdir. Kooperatifin amacını, çiftçiler üzerinden tefeci faiziyle para kazanmak olarak görenlerin, ne kadar samimiyetsiz olduklarının herkes farkındadır" diye konuştu. 

2004 yılında 17 milyon YTL ciro ve 890 bin YTL faaliyet karı elde edildiğini ifade eden Aya, şöyle konuştu: 

"2007'de 25 milyon 327 bin YTL ciro ve 1 milyon 746 bin YTL faaliyet karı elde ettik. Bu durum kooperatifin 3 yılda cirosunu yüzde 50, karını ise yüzde 100 artırdığını göstermektedir. Bu samimiyetsiz zihniyet (Kooperatifin bu yıl depoları bomboş, çiftçiler tefeci tüccarın eline düşmüş) diye basın açıklamalar yapmaktadır. Bunu söyleyenlere soruyorum, geçen yılın ilk 5 aylık faaliyet döneminde, 13 milyon 400 bin YTL olan ciromuz, bu yılın aynı döneminde 18 milyon 100 bin YTL'ye yükselmiştir. Ortağımız olan çiftçilerimize verilen gübre, tohum, mazot, yem, sulama malzemeleri ve tarım aletleri miktarındaki artış da yüzde 35 olmuştur. Piyasanın en zor dönemlerinde bile, bir önceki yıla göre, yüzde 35 artış sağlayabilen kooperatifimize çamur atmaya kimin hakkı var." 

Daha sonra kurulda, denetim kurulu asil üyelerinin seçilmesi için, açık oylama yapıldı. Oylama sonucunda asil üyeliğe, Cevdet Sağlık, Oktay Yıldırım ve Bayram Ali Büyükboz seçildi.