"Ataşehir, Finans Serbest Bölgesi olmalı"

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir, "Ataşehir'in finans serbest bölgesi ilan edilmesi halinde Türkiye'nin uluslararası finans piyasalarından kaynak üreteceğini, böylece refah ve gelir düzeyini artırabileceğini" söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’yi geleceğe taşıyacak en önemli projelerin başında İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesi geliyor. 2023 ve 2035 hedeflerinin gerçekleşmesi açısından İFM ayrıcalıklı bir öneme sahip.

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir de Türkiye’yi uluslararası arenada söz sahibi yapacak bu dev projede emeği geçenlerin başında geliyor. Halisdemir, Türkiye’nin paraya erişimi ve bu sayede de refahının artması için Ataşehir’deki İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin (İFM) ‘Finansal Serbest Bölge’ ilan edilmesini öneriyor. 

2023 ve 2035 hedeflerinin finansmanı için Ataşehir Finans Serbest Bölgesi’nin önemli bir rol üstleneceğini söyleyen Halisdemir, bölge için dört somut teşvik verilmesi durumunda dünyadaki finans zanaatkârlarının geleceğini, park edecek yer arayan uluslararası fonların da Türkiye’yi tercih edeceğini ifade ediyor. 

Ataşehir Finans Serbest Bölgesi’nin ekonominin yeni çıpası olacağını söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir, İstanbul Finans Merkezi odağında Ağaoğlu Grubu’nun 2016 hedeflerinden, gayrimenkul sektörüne birçok konuda İFM Dergisi'nin sorularını yanıtladı...

 

58-014.jpg

 

Röportajın tamamı İFM Dergisi'nde...