"Esnafın mutlaka desteklenmesi gerekir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çakır, esnafın durumunu içler acısı olduğunu savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, esnafın mutlaka desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Çakır, Samsun'da Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı ve oda üyeleriyle bir araya geldi. Türkiye gündemine ilişkin görüşlerini açıklayan Çakır, "AKP iktidara geldiği günden bu yana esnafımızın sıkıntılarını çözmek bir yana, giderek sıkıntıları daha da artırmaktadır" dedi.

Esnafın durumunu "içler acısı" olarak niteleyen Çakır, "Dükkanlar kapatılıyor, işçiler çıkarılıyor. Esnaf çok zor durumda. Esnafın mutlaka desteklenmesi lazım" diye konuştu.

Fındık fiyatlarına da değinen Çakır, taban fiyatın açıklanmamasının üreticiyi mağdur ettiğini savundu. 2002 yılında fındığın 6-7 YTL dolayında olduğunu belirten Çakır, "Aradan geçen 6 yıllık bir süre olmasına ve enflasyona rağmen bugün piyasada fındık 2.5 YTL'den satılıyor. Bu yapılan yanlıştır. Üreticinin emeği, imkanlarının yok edilmesi, hiçe sayılması demektir" dedi.

Fındık fiyatlarının en kısa sürede açıklanmasını isteyen Çakır, "Fındık fiyatı bir an önce açıklanmalı ve üreticinin ilerisini görmesi sağlanmalıdır. Fındığın hakkı bir an önce verilmeli ve fındık fiyatı 6-7 YTL olmalı olmalıdır" dedi.