"İnovasyon Yap ya da Öl"

İnovasyon ve Yeni Teknolojiler Konferansı'nda İnovasyon Yap ya da Öl konulu panele katılan Arçelik AŞ Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, Arçelik'in inovasyon çalışmalarını anlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Massachusetts Institute of Technology önderliğinde düzenlenen İnovasyon ve Yeni Teknolojiler Konferansı EM-TECH 2013, İspanya'nın Valencia şehrinde gerçekleşti. Arçelik AŞ Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, Arçelik'in inovasyon çalışmalarını anlattı. 

Konferansın ikinci gününde gerçekleşen "Innovate or Die (İnovasyon Yap ya da Öl)" isimli konulu panele katılan Tülin Karabük'e, MIT Girişimcilik Enstitüsü Kurucu Direktörü Ken Morse ve Telefonica Digital İnovasyon Direktörü Pablo Rodriguez eşlik etti. Değişen dünya koşullarında inovasyon yapamayan şirketlerin yok olmaya mahkum olduklarına vurgu yapılan panelde büyük organizasyonları yöneten liderlerin inovasyon alanında izlemeleri gereken stratejiler tartışıldı.

Panelde yaptığı sunumda Arçelik'in ve Koç Grubu'nun inovasyon konusundaki lider konumuna vurgu yapan ve yaptıkları çalışmaları anlatan Tülin Karabük, şunları kaydetti: 

"İnovasyon süreçleri Arçelik AŞ'de kültürümüzün, günlük yaşamımızın bir parçasıdır. Günümüzde şirketlerin teknolojik yetkinliklerini, müşteriler için fayda yaratan ürün ve hizmetlere dönüştürebilmeleri giderek önem kazanıyor. Biz, insanların hayatını kolaylaştıracak, konforlarını arttıracak çözümler üzerinde duruyoruz. İnsanların hayatlarının içine kadar girerek; giderilmemiş, keşfedilmemiş ihtiyaçları anlamaya ve öngörmeye çalışıyoruz. Bu ihtiyaçlara cevap vermek için hem gelişmiş Ar-Ge ve inovasyon gücümüz ve ürün geliştirme kapasitemizden hem de iç ve dış bilgi ve yetenek kaynaklarından yararlanmaya çalışıyoruz. Ayrıca, yaratıcı iç ve dış etkileşim olanakları sunması ve pazara daha hızlı çözüm ulaştırmamızı sağlaması bakımından özellikle açık inovasyon çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. İnovasyon kabiliyetimiz, şirketimizin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda marka bilinirliğini artırmasında ve global varlığını yaygınlaştırmasında önemli bir rol oynamaktadır." 

Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, yeni ve inovatif teknolojiler geliştirmek için iş fırsatları yaratan bir ortama sahip olan EmTech Espana 2013 farklı coğrafyalardan araştırmacılar, bilim adamları ve teknoloji uzmanlarının konuşmalarıyla renklendi. Konuşmalarda gelecekte inovasyon eğitimi, robotların ve sanal asistanların işgücüne katılımı, akıllı materyallerde inovasyon, yeni teknolojilerin metropoller üzerine etkisi ve müzik teknolojisi gibi pek çok farklı konuya değinildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir