"İşi sağlam tutmalıyız"

İTO Başkanı Yalçıntaş'a göre krizdeki ülkeler, restorasyon sürecine girdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ADANA - Yaşanan finansal kriz fırtınasının ne zaman biteceğinin bilinmediğini belirten İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, "Bu nedenle biz işi sağlam tutmalıyız" dedi.

Yalçıntaş, Merkezi Adana'da bulunan Anadolu Girişimci İş Adamları Derneği(AGİAD) tarafından düzenlenen geleneksel  "İş Adamları Deneyimlerini Paylaşıyor" toplantısına katılarak, bir konuşma yaptı. Dünya genelinde ekonomik kriz yaşadığını ve bu süreçte ülkelerin restorasyon sürecine girdiğini belirten Yalçıntaş, yaşanan bu krizin ardından dünyanın yeni bir düzene oturacağını, ülke liderlerinin sürekli bir araya gelerek bunları konuştuğunu ancak bu krizin etkisinin 2 yılı bulabileceğini söyledi.

Yalçıntaş,şöyle konuştu:

"Makro dengeler yerine oturdu, iyi bir ekonomik politika izlendi. Son 6 yıldır uygulanan ekonomik politikalar Türkiye'yi sağlam bir hale getirdi. Türkiye olarak biz sağlamız diye hiçbir şey yapmamalıyız anlamı taşımamalı. Dengeleri sağlamlaştıracak tedbirlere ihtiyacımız var. Bunun nedeni sektörlerin zayıf olması değil. Dünyadaki ekonomik kriz fırtınasının derecesini ve ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Bu nedenle biz işi sağlam tutmalıyız.

Üretmek için de para musluklarımızın kapanmaması lazım. Bankacılık sektörü, diğer sektörlere para akışını durdurur, kredi vermez, çekleri zamanında önce kırarsa Türkiye sıkıntıya girer. Bunun olmaması lazım.