"Konut almak için oluşan iyi ortamın tekrar yakalanması zor"

Soyak CEO'su Vekili Çamlıbel, konut sektöründe faaliyet gösteren firmaların tüketici lehine kampanyaları sürdürdüğünü belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Soyak Holding Üst Yönetici (CEO) Vekili M. Emre Çamlıbel, konut sektöründe faaliyet gösteren firmaların tüketici lehine kampanyaları sürdürdüğünü belirterek, "Şu anda Türkiye'de konut almak için oluşan iyi ortamın bir daha yakalanması zor" dedi.

Çamlıbel, Soyak Siesta Satış Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, çeşitli kentlerde yaptıkları incelemelerinin ardından, küresel ekonomik krizin, diğer sektörlerde olduğu gibi konut sektöründe de olumsuz etkilere yol açtığını gördüklerini belirtti.

Küresel ekonomik krizin, uluslararası önlemler sayesinde düşüşe geçtiğine işaret eden Çamlıbel, "Merkez Bankası'nın faiz politikası, konut ve tüketici kredilerinde faiz oranı düşüşü, vergi ve harç teşvikleri piyasaya olumlu yansıdı. Tüketici güven endeksindeki artış ile faiz oranlarındaki düşüş, konut piyasası dahil tüm sektörleri olumlu etkiledi" dedi.

Konut sektöründe tüketiciye yönelik indirimlerin sürdüğünü vurgulayan Çamlıbel, şöyle konuştu:

"Konut sektöründe faaliyet gösteren firmalar, olabilecek en iyi kampanyaları yapıyor. Şu anda Türkiye'de konut almak için oluşan iyi ortamın bir daha yakalanması zor. Güven endeksi arttı, konut kredisinde düşük faizler devam ediyor. Konut almak için uygun koşullar devam ediyor. Soyak Holding olarak ekonomik krize rağmen, projelerimizi sürdürdük. İzmir'de duyduğumuz güven karşılığını verdi. Birçok proje iptal edilirken, biz 2 bin 250 konutluk Soyak Siesta Projesi'ni başlattık. 2008 Ekim ayında satışa çıkan 376 konutluk birinci etabın yüzde 80'inin satışı tamamlandı. Projenin 375 konuttan oluşan ikinci etabını da önümüzdeki günlerde satışa sunacağız. Soyak Siesta Projesi ikinci etabının satışlarının 10 ay içinde tamamlanmasını planlıyoruz. Ekonomideki olumlu trend devam ederse projenin üçüncü etabını 2010 ilkbaharında başlatabiliriz."

İzmir'e yaklaşık 1 milyon liralık yatırım yaptıklarına dikkati çeken Çamlıbel, konut projeleri arasında Seferihisar'da 170 bahçeli ev yapımı da bulunduğunu belirtti.

Soyak Yapı Genel Müdürü Sertaç Yapıcı ise Soyak Siesta Projesi'nde yer alan konutların fonksiyonel iç mekanlara sahip olduğunu, enerji verimliliğini ön plana çıkaran tasarımlara imza atıldığını kaydetti.