"Kriz hayatımızın bir parçası ama biz yolumuza devam ediyoruz"

OKI Türkiye Genel Müdürü Adut, son üç senede yüzde 30'un üzerinde büyüme kaydettiklerini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - OKI Türkiye Genel Müdürü Lusi Adut, "Kriz hayatımızın bir parçası ama biz yolumuza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan 14 bin 538 ilk ve orta dereceli okullara dağıtımına başlanan OKI B430D yazıcısı 11 milyon öğrenciyle buluşacak.

Okullara dağıtılacak yazıcının tanıtım toplantısında konuşan Adut, eğitime çok önem verdiklerini ifade ederek Ulaştırma Bakanlığının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara bilgi teknolojileri sınıfı kurulmasına yönelik projede yazıcı dağıtımlarının üçte birinin tamamlandığının bilgisini verdi.

Türkiye'nin her zaman bir ekonomik değişkenliğinin olduğunu ama hemen toparlanabildiğini kaydeden Adut, "Kriz hayatımızın bir parçası ama biz yolumuza devam ediyoruz. Her zaman bir çıkış yolu vardır. Gelecek dönemde de yatırımlarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

OKI'nin iş dünyasına yönelik satışlarında yüzde 29 pazar payına sahip olduğunu belirten Adut, EMEA Bölgesinde 2007 yılında 10 milyon, Türkiye'de ise 350 bin adet yazıcının satıldığını ve son üç senede yüzde 30'un üzerinde büyüme kaydettiklerini ifade etti.

Adut geçen sene Şişli Endüstri Meslek Lisesinde "Elektronik Büro Makinaları" sınıfları oluşturduklarını ve bu projeyi ülkenin ara eleman eksiğini giderebilmek için gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu proje eğitime verdiğimiz desteğin bir sonucudur" dedi.

OKI yazıcı Bölümü Üretimden Sorumlu Genel Müdürü Takao Uchida, küresel finansal krizin Japonya ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu bir çok ülkeyi olumsuz etkilediğini belirterek, OKI'nin yatırımlarına devam ettiğini ve krizi fırsata dönüştürmeyi düşündüklerini ifade etti.

Uchida, İlk defa Türkiye için üretilen B430D serisi için "Bu yazıcı benim oğlum, çocuğum gibi ve benim oğlum da sizin çocuklarınızla tanışacak" dedi.

OKI Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Bensi Nasha ise dağıtılan yazıcılarda, okullarda kağıt kullanımını azaltmak için arka ve önlü baskı özelliğinin bulunduğunu ve yazıcıların dakikada 28 sayfa A4 baskı hızına sahip olduğunu söyledi.