"Krizden özel sektörle çıkacağız"

Bakan Yılmaz, ekonomik krizden çıkışta özel sektörün önemini vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, küresel ekonomik krizden çıkışta özel sektörün önemini vurgulayarak, "nasıl bugüne kadar büyümede, ihracatta, istihdamda özel sektörün dinamizmine inanıyorsak, güveniyorsak, krizden çıkarken de aynı şekilde özel sektörle çıkacağız" dedi.

Türkiye'de 2001 krizinden sonra önemli reformlar yapıldığını hatırlatan Yılmaz, 2001 yılı sonrasında siyasette, bürokraside, iş dünyasında, sivil toplum da dahil bütün alanlarda önemli bir değişim süreci başlandığını kaydetti.

"Türkiye eğer 2001 krizini aşarken o reformları yapmayıp bir tarafa bıraksaydı, bugün hem kendi içinde sorunlu hem de dünyadaki krizin etkisiyle baş etmede çok sıkıntılı bir ülke konumuna düşecekti" diyen Yılmaz, Türkiye'nin bugün gerek bütçe açısından gerek mali sistem ve yabancı sermayeyi çekme açısından, bir çok konuda farklı bir yerde olduğunu söyledi.

Yılmaz, istihdam paketi ile dünyada yaşanan ekonomik krizin etkilerini hafifletmeyi ve uzun vadeli olarak iş  gücü piyasalarının daha nitelikli hale gelmesini amaçladıklarını belirterek, yaptıkları bu düzenlemeler ile kamuya yük getirecek formülasyon yapmadıklarını belirtti. Yılmaz, "İstihdamı da esas itibariyle yine özel sektörde sağlamak amacındayız. Esas kalıcı sürdürülebilir istihdam artışını mutlaka özel sektörle sağlamamız gerekiyor" dedi.