"Kurt ve Koçak" işçi ile işvereni barıştıracak

Şirketin, iş hukuku ve sosyal güvenlik ile ilgili mevzuat konularında yazılı, sözlü ve elektronik posta yoluyla görüş veriyor, mevzuat değişikliklerinde ilgili birimleri bilgilendiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İş hukuku, sosyal güvenlik ve çalışma hayatının önemli isimlerinden SGK E. Başmüfettişi ve DÜNYA Gazetesi köşe yazarı Resul Kurt, SGK'daki Başmüfettişlik görevinden ayrılarak ÇSGB E. İş Müfettişi Mehmet Koçak'la birlikte Türkiye'nin kurumsal yapıdaki ilk iş hukuku, sosyal güvenlik danışmanlık şirketini kurdu.

Kurt ve Koçak Danışmanlık, Eğitim Ve Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. ekonomik krizde aralarında sıkıntı doğan işçi ve işvereni barıştırma ve anlaşmazlıkların ortadan kaldırılması konusunda danışmanlık yapıyor. Özellikle ekonomik krizde en çok başvurulan işçi çıkartmaların önüne geçilmesi için işverenlere alternatif olabilecek konularda danışmanlık veren şirket,  işverenlere kısa çalışma ödeneği ve diğer tasarruf yöntemlerini anlatıyor.

Şirketin hizmet vereceği alanlar kısaca şöyle; "İş hukuku ve sosyal güvenlik ile ilgili mevzuat konularında yazılı, sözlü ve elektronik posta yoluyla görüş verilmesi, mevzuat değişikliklerinde insan kaynakları biriminin bilgilendirilmesi ve değişikliklere ilişkin sirküler gönderilmesi. İş Hukuku ve Sosyal Güvenliği ilgilendiren yasal zorunluluklardaki değişiklikler konusunda sirküler hizmeti. Bordrolama (Payroll) hizmetleri. İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Konusunda Denetim Hizmetleri. Toplu İş Hukuku Uygulamaları (2821 Sayılı Sendikalar Kanunu ve 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu Hakkında Genel Danışmanlık .