"Memur ve emekliye ödenecek tutar yetersiz"

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Memur ve emeklililere ödenecek olan 300 TL'lik tutarı eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur ve emeklililere bir defaya mahsus olmak üzere 300 TL tutarında bir ödeme yapılacağı yönündeki açıklamaları önemli bir karar olarak görmekle birlikte yapılacak ödemenin tutarını yetersiz bulduklarını belirterek, "Kamu çalışanlarına ve emeklilere ödenecek tutar en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı ve yılda iki kez olarak ödenmelidir" dedi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in son toplantısında piyasaların canlandırılması ve talebin arttırılmasına yönelik olarak kamu çalışanlarına ve emeklilere ikramiye verilmesi şeklinde Memur-Sen tarafından ortaya konulan önerinin dikkate alınarak hayata geçirilmesini önemsediklerini ifade etti.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in memur ve emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 300 TL tutarında bir ödeme yapılacağı yönündeki açıklamaları olumlu bir karar olarak gördüklerini kaydeden Gündoğdu, ancak yapılacak ödemenin tutarını yetersiz bulduklarını vurguladı.

Makro ekonomik gelişmelere ve son günlerde dolarda görülen yükselişe dikkati çeken Gündoğdu, şunları kaydetti:

"300 TL'lik desteğin sadra şifa niteliğinde olamayacağı tartışmasızdır. Ödeme yapılması noktasındaki kararın gerçek anlamda sonuç doğurabilmesi için Ekonomik ve Sosyal Konsey'e sunduğumuz çözüm önerileri raporu içeriğinde verdiğimiz 'kamu çalışanlarına KİT'ler ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulandığı gibi 2009 yılında asgari ücret (600 TL) tutarında iki kez ikramiye verilmeli ya da her ay 100 TL tutarında seyyanen zam verilmelidir' teklifimiz doğrultusunda kamu çalışanlarına ve emeklilere ödenecek tutar en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı ve yılda iki kez olarak ödenmelidir.

Bu kararda teklifimiz doğrultusunda miktara yönelik değişiklik yapılmalı ve en geç Nisan ayı maaşlarıyla birlikte kamu çalışanlarına ödeme yapılması sağlanmalıdır. Bu sayede ekonominin resesyona girmesi engellenmelidir."