"Memurlara 120 YTL zam yapılmalı"

DSP'li Türker, zam oranlarında bu ayki enflasyon hesabının dikkate alınması gerektiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Masum Türker, bu ay çıkan enflasyon hesabına göre, tüm memurlara en az 120 YTL iyileştirme zammı yapılması gerektiğini savunarak, bu zammın memur emeklileriyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılması gerektiğini bildirdi.

Türker, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın alt dereceli memurlara 25 YTL, müsteşar kadrosundaki üst dereceli memurlara ise 100 YTL ek ödenek içeren hazırlığını "yetersiz" bulduğunu belirtti. Memurların önemli bir kısmının düşük ücretli olduğunu ifade eden Türker, bu nedenle yapılacak düzeltmenin hem memurların gelirlerini artırması hem bunun piyasaya yansıması hem de ekonominin iç pazarda canlandırılması açısından "kayda değer bir oran olması gerektiğini" savundu. Türker, "Bu ayki enflasyon hesabına göre, herkese en az 120 YTL iyileştirme zammı yapılması gereklidir. Bu iyileştirme zammının memur emeklileriyle birlikte hem sigorta hem de Bağ-Kur emeklilerine yansıtılması bir anlam ifade eder" dedi.

İktidarın 120 YTL seyyanen zam yapması durumunda, memurların ve emeklilerin durumunun iyileşebileceğini kaydeden Türker, bu zamdan esnaf, tüccar, sanayici ve dolayısıyla özel sektör çalışanlarının da yararlanacağını ifade etti. Türker, "120 YTL'lik zammın devlete çok ağır bir yük getirmeyeceğini" savunduğu açıklamasında, "Eğer iktidar istiyorsa üst derecedeki memurlara 120 YTL'nin yanı sıra kıdem farkı da ekleyebilir" görüşüne yer verdi.