"ÖİV'nin % 5'e düşmesi çok olumlu bir gelişme"

Turkcell, mobil ve sabit internet vergilerinin indirilerek eşitlenmesiyle ilgili haberleri memnuniyetle karşıladığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Turkcell, mobil internet üzerindeki özel iletişim vergisinin (ÖİV) yüzde 5'e düşürülmesine ilişkin, "Hükümetimizin bu kararını hem tüketiciler hem de sektör açısından çok olumlu bir gelişme olarak görüyoruz" açıklamasını yaptı.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Turkcell'in mobil ve sabit internet vergilerinin indirilerek eşitlenmesiyle ilgili haberleri memnuniyetle karşıladığı ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hükümetimizin bu kararını hem tüketiciler hem de sektör açısından çok olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Söz konusu vergi indirimiyle 65 milyon GSM abonesi mobil internetten uygun koşullarda yararlanabilecekler. Mobil internet erişimi ülkemizde daha da yaygınlaşacak, internet penetrasyonu artacak. Dolayısıyla bu kararın sayısal uçurumu önleme ve bilgi toplumu olma yönündeki ülke olarak hedeflerimize ulaşmada önemli katkısı olacaktır."