"Silahın kaydına rastlanmadı"

Ankara Valiliği, Aygün'ün makam odasının bitişiğinde bulunan 'Glock' marka silahla ile ilgili açıklama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Valiliği, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün makam odasının bitişiğinde bulunduğu bildirilen 'Glock' marka silahın "G.B.T. kayıtlarında aranan silahlardan olmadığının, kaydına rastlanılmadığının ve silahın herhangi bir olayla ilişkisinin bulunmadığının bildirildiğini" duyurdu.

Ankara Valiliği Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, ATO Başkanı Sinan Aygün'ün makam odasının bitişiğinde "Glock" marka silah bulunması olayından, "8 Mayıs 2008 tarihinde saat 16.15 sıralarında, 10 Nisan Polis Merkezi Amirliğine gelen telefon ihbarı üzerine haberdar olunduğu" belirtildi.

Aygün'ün makam odası bitişiğindeki banyoda bir silahın bulunduğunun bildirilmesi üzerine olay yerine polisin gittiğinin kaydedildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Olay yerine giden polise, Sinan Aydın Aygün'ün makam odasının bitişiğindeki banyo termosifonunun arızalanması üzerine çağrılan teknisyenler, termosifonu sökmeye çalıştıkları esnada FXG245 seri numaralı 9 mm çapında Parabellum Avusturya yapımı Glock marka silahın duşakabinin içine düştüğünü söylemişlerdir. Silah buradan alınarak, gerekli adli tahkikata esas olmak üzere 10 Nisan Polis Merkezi Amirliğine intikal ettirilmiştir.

Bu arada başta Sinan Aydın Aygün olmak üzere ATO'da çalışan bazı kişilerin de ifadesine başvurulmuştur. Silahın ATO Başkanı Sinan Aydın Aygün ile alakasının olamayacağı, o bölmenin özel toplantıların yapıldığı ve yemeklerin verildiği bir yer olduğu, silahın ne maksatla oraya konulduğunun ve kime ait olduğunun bilinmediği yapılan temizlik esnasında da silaha hiç rastlanılmadığı belirtilmiştir. Bulunan silahın G.B.T. kayıtlarında aranan silahlardan olmadığı, Ruhsat ışlemler şube Müdürlüğü envanter kayıtlarında da kaydına rastlanılmadığı, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığınca yapılan incelemede de silahın herhangi bir olayla ilişkisinin bulunmadığı bildirilmiştir."