"Türkiye'deki problem, son 8-10 yıldır devam eden yanlış politikaların sonucu"

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de son zamanlarda konuşulan modelin, 'Dubai Modeli' olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

YOZGAT - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de yaşanmakta olan problemin son 8-10 yıldır devam eden yanlış ekonomik politikaların sonucu olduğunu savundu.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya katılan Kurtulmuş, katılımcılara ekonomik konulardaki görüşlerini açıkladı. Kurtulmuş, "Türkiye bir ekonomik krizle karşı karşıya, benim kanaatim şu anda karşı karşıya kaldığımız kriz, aslında küresel krizin etkileriyle ortaya çıkmış bir kriz değildir. Türkiye'de şu anda yaşamakta olduğumuz problem son 8-10 yıldır devam eden yanlış ekonomik politikalarının çok doğal sonucudur" dedi.

Kurtulmuş, ekonomik alanda Türkiye'nin karşılaştığı sorunların, hukuki, siyasi, toplum yapısı ve toplumun gelişmesiyle ilgili olduğunu savundu. Türkiye'de son zamanlarda konuşulan modelin, "Dubai Modeli" olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu yöntemle Türkiye'nin üretimden vazgeçip, küresel şirketlerin mal ve hizmetlerini kullanarak, geçimini temin etmesini öngördüğünü, bu modelle Türkiye'nin kalkınmasının, gelişmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dubai Modelinde, tarım alanında bir iyileşme söz konusu değil, yani Sorgun'un, Kadışehri'nin, Çekerek'in insanı şeker pancarı üretmiş, üretmemiş, arpa üretmiş, buğday üretmiş üretmemiş bununla ilgilenmiyor, işsizlikle ilgilenmiyor, istihdamın arttırılmasıyla ilgilenmiyor, fabrikaların çalışmasıyla, reel ekonomiyle, ihracatla ilgilenmiyor. İlgilendiği şey makro değerleri ayakta tutarak Türkiye'nin dışa bağımlı bir kalkınma modelinin içerisine sokulmasıdır. Bu model Türkiye için iyi bir model değildir, Türkiye genç bir nüfusa verimli topraklara sahiptir. Üreterek, çalışarak gelişebilecek bir ülkedir."