"Türkiye'nin bütün sorunlarını çözdüğümüz iddiasında değiliz"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İşsizlik halen büyük bir sorun. Bölgesel kalkınmışlık farkları önemli bir sorun olarak ortaya çıkıyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

AĞRI - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin sorunları vardır, bütün sorunları çözdüğümüz iddiasında değiliz" dedi.

Ak Parti 3. Olağan İl Kongresi, Kutlu Aktaş Kapalı Spor Salonunda başladı. 3 kişinin aday olduğu kongreye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İl Koordinatörü Van Milletvekili İkram Dinçer, Ağrı Milletvekilleri Cemal Kaya ve A.Kerim Aydemir katıldı.

Bakan Mehmet Şimşek, bu kongre vesilesi ile Ağrı'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ve Ağrı'ya ilk kez geldiğini söyledi. Şimşek, bir başka vesile ile Ağrı'ya geleceğini ve daha çok zaman geçirme imkanı bulacağını belirterek, Vali ve Belediye başkanı ile buradaki sorunları ve sıkıntıları görüştüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bizim uğraştığımız bir tek konu var o da vatandaşımıza, halkımıza, ülkemizin her yöresine daha iyi hizmet götürmek. Ülkemizin sorunlarını çözmeye devam etmek. Son 7 yıldır Türkiye çok büyük bir değişim ve dönüşümden geçti. Kim ne derse desin bu değişimi Ağrı'da da gördük her bölgede de gördük.

Türkiye'nin sorunları vardır, bütün sorunları çözdüğümüz iddiasında değiliz. Bugün birçok konuda Türkiye büyük yol kat etmiştir. Demokrasimizi güçlendirdik, ekonomik birtakım sorunları bertaraf ettik, eğitimde, sağlıkta, altyapıda her konuda önemli aşamalar kat ettik, ama tabii ki işsizlik halen büyük bir sorun. Tabii ki bölgesel kalkınmışlık farkları önemli bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Ama bunların hepsini geçecek kudret var. Bir takım sorunları nasıl çözdüysek bunları da çözeceğiz."

Bakan Şimşek'in konuşmasının ardından 560 delegenin oy kullanacağı 3 adayın yarıştığı kongre başladı.

Oy kullanımının başlamasının ardından Bakan Mehmet Şimşek, İstanbul'da düzenlenecek bir programa katılmak için karayolu ile Erzurum'a gitti.