"Türkiye'nin dayanıklılığı sürekli devam etmez"

Lehman Brothers, Türkiye ekonomisinin yabancı sermaye bağlantılı büyüdüğüne dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Uluslararası yatırım danışmanlık kuruluşu Lehman Brothers, Türkiye ekonomisinin küresel kredi krizine şimdiye kadar dayanıklı kaldığı, ancak bu durumun sürekli devam edemeyebileceğini bildirdi.

Lehman Brothers'ın Yükselen Piyasalara İlişkin Haftalık çalışmasında, Merkez Bankası'nın enflasyon hedefini yeniden belirlediği ifade edildi.

Bankanın, önümüzdeki yıl sonu için yüzde 7,5, 2010 yılı sonu için yüzde 6,5 ve 2011 sonu için ise yüzde 5,5 olarak enflasyon hedeflerini değiştirdiği belirtilen çalışmada, daha önceki hedeflerin bu yıllar için yüzde 4 olduğu kaydedildi.

Fiyat belirleyicilerinin yeni hedefin kredibilitesini sorgulamaya başlamasıyla enflasyon beklentilerinin yükselebileceği konusunda güçlü riskler bulunduğuna işaret edilen çalışmada, yıl sonu için merkez bankası gecelik borçlanma faiz oranı beklentisinin ise yüzde 17,50'ye yükseltildiğine dikkat çekildi.

Türkiye ekonomisinin küresel kredi krizine şimdiye kadar dayanıklı kaldığı, iç piyasada her hangi bir likidite sıkışıklığı yaşanmadığı belirtilen çalışmada, ancak bu durumun sürekli devam edemeyebileceği çünkü Türkiye ekonomisinin yabancı sermaye bağlantılı büyüdüğünü ifade edildi.

Çalışmada, AKP hakkındaki kapatma davasının sonuçlanması ile kısa dönemde politik risklerin de hafiflediği kaydedildi.