"Yükseliş trendlerine hepimiz destek vermek zorundayız"

ASKON Genel Başkanı Koca, ekonomik krizin yarattığı düşüşün hız kestiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, ekonomide son 3 aydaki verilerin ekonomik krizin yarattığı düşüşün hız kestiğini ortaya koyduğunu belirterek, "Yükseliş trendlerine hepimiz elden gelen desteği vermek zorundayız" dedi.

Mustafa Koca, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomide son açıklanan rakamlarda olumlu sinyallerin giderek artmaya başladığını ifade etti.

İhracat ve işsizlik istatistik rakamları hariç, göstergelerde olumlu yükselişler görüldüğünü dile getiren Koca, şunları kaydetti:

"Örneğin kapasite kullanım oranlarında bir önceki aya göre 3,6 puan artış yaşandı. Mayıs ayındaki kapasite kullanım oranı son 6 ayın en yüksek düzeyine yükseldi. Bu yıl ilk kez yüzde 70'in üzerine çıkıldı. Dolayısıyla son üç aydaki veriler de düşüşün hız kestiğini ortaya koyuyor. Bunu önemsemek gerekir."

Yıllık enflasyonun TÜFE'de yüzde 5,24'e indiği, Tüketici Güven Endeksinin ise mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 16,6 artarak 99,46 düzeyine yükseldiğine işaret eden Koca, "Artık yükseliş trendlerine hepimiz elden gelen desteği vermek zorundayız. Bu hepimizi ilgilendiren bir zorlu durumdur. Sonuç itibariyle gelişim de hepimize yarayacaktır" ifadesini kullandı.