"Yurt dışı operasyonlarımızı artıracağız"

Türkiye Finans GM Yardımcısı Gündoğdu, Western Union'la işbirliği sürecini anlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Aydın Gündoğdu, Western Union'la geliştirdikleri işbirliği sayesinde yurt dışı operasyonları artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Finans ile Western Union arasındaki iş birliğinin tanıtım toplantısında konuşan Gündoğdu, uluslararası para transferi konusundaki çalışmaları hakkında bilgi vererek, 123 ülkedeki 492 muhabir banka üzerinden IBAN numarası ile yapılan para transferlerinin Türkiye Finans hesabına geçtiğini, ancak bu alandaki çalışmalarını daha da ilerletmek amacıyla Western Union ile iş birliğine gittiklerini aktardı.

Bu alanda ilerleyen dönemde pastadan aldıkları payı artıracaklarına inandığını kaydeden Gündoğdu, "Türkiye Finans'ın ülke geneline yayılan 166 şubesi sayesinde Türkiye'nin bir çok noktasından Western Union sistemi ile 200'den fazla ülkeye euro ve dolar gönderilebilecek, yurt dışından gelen para da Türkiye'deki alıcı tarafından istenirse yine euro ve dolar olarak dakikalar içerisinde çekilebilecek. Bu, aynı zamanda güvenilir para transferi sağlayan bir sistemdir. Yıl sonuna kadar 175'e ulaşacak şube sayımızın her yıl düzenli olarak artmasıyla bu sistemin çok daha verimli olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Bu alanda hedef kitlelerinin yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, eğitim ya da çalışma amaçlı Türkiye'ye gelen yabancılar, turistler, yurt dışına eğitime giden öğrenciler ile bu öğrencilere aracılık eden danışmanlık firmaları ve yurt dışı nakliyat şirketleri olduğunu aktaran Gündoğdu, "Western Union birlikteliğimiz sayesinde yurt dışı ile Türkiye arasında güvenli bir köprü oluşturmayı ve bu sayede yurt dışı operasyonlarımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Gündoğdu, bir süredir sürdürülmekte olan iş birliği ile şu anda Türkiye pazarının yüzde 1,5'una sahip olduklarını aktardı.