Reform İzleme Grubu toplantısı öğleden sonra yapılacak

RİG üyeleri Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, İçişleri Bakanı Atalay ve Adalat Bakanı Ergin, Vali Recep Kızılcık'ı ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

TRABZON - Trabzon'da 17'inci toplantılarını öğleden sonra yapmak üzere bulunan Reform İzleme Grubu (RİG) üyeleri Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalat Bakanı Sadullah Ergin, Vali Recep Kızılcık'ı ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Atalay, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, dört bakandan oluşan Reform İzleme Grubu (RİG) olarak, bürokratlarla birlikte Trabzon'a geldiklerini belirterek, bugün öğleye kadar kentte ziyaretlerde bulunacaklarını, öğleden sonra ise RİG toplantısını yapacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da toplantıya geleceğini ifade eden Atalay, "orada, reform izleme grubu nedir, şu anda üzerinde çalıştığımız konular nelerdir, bu konularda bilgi vereceğiz" dedi.

Atalay, RİG toplantılarını Ankara'da değil, Türkiye'nin değişik illerinde yapmaya başladıklarını, bir önceki toplantıyı Hatay'da yaptıklarını hatırlatarak, "toplantılar bir bakanın ev sahipliğinde yapılıyor. Trabzon'daki toplantı, benim ev sahipliğimde yapılıyor. Geniş bir ajandamız, çok konumuz var" diye konuştu.

Atalay, değişik illerde toplantı yaparak, oradaki uygulamaları görme fırsatı bulduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Şimdi Valimizden bilgi alacağım. Güvenlikten sorumlu arkadaşlarla, ayrı bir toplantı yapacağım. Gittiğim illerde genelde bir güvenlik toplantısı yapıyorum. Emniyet müdürü, jandarma komutanı ve diğer güvenlik temsilcileri ile bir toplantı yapacağım, bilgi alacağım."

"Tekirdağ'da sel baskını var"

Tekirdağ'daki sel baskınına da işaret eden Bakan Atalay, "bir üzücü haber var. Tekirdağ'da bir sel baskını var. 5 kişilik ailenin sele kapıldığı yönünde bir haber var. İnşallah bulunurlar" dedi.

Bu arada, basın mensupları, o bölgede etkili olan fırtına nedeniyle "Ergenekon Davası"nın görüldüğü Silivri'deki mahkemenin çatısının çöktüğü yönünde haberler olduğunu belirterek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den, gelişmeler hakkında bilgi almak istedi. Bakan Ergin, "gereği yapılır arkadaşlar. Geniş açıklamayı oteldeki basın toplantısından sonra yapacağız" dedi.

Ziyaretin ardından Bakan Atalay, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Emniyet Müdürü Feridun Boz ve öteki güvenlik yetkilileriyle bir toplantı yaptı.

Bakanlar Bağış, Atalay ve Ergin daha  sonra, yeşil karta ilişkin işlemlerin aynı noktadan ve hızlı yapılması amacıyla valilik binasında kurulan, "Tek Adım Hizmet Bürosu'nun açılışını gerçekleştirdi.