Rekabet Kurulu'nun beton üreticilerine soruşturma

Rekabet Kurulu, Sinop'ta faaliyet gösteren 5 hazır beton üreticisi teşebbüs ile "Solgar Vitamin ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti" hakkında soruşturma açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Sinop'ta hazır beton üretiminde faaliyet gösteren bazı teşebbüslerin anlaşarak fiyat yükselttikleri ve bir araya gelerek kurdukları şirket aracılığıyla faaliyetlerini sürdürdükleri iddiasına ilişkin şikayet başvurusu nedeniyle yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı. 

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 26 Mart tarihinde gerçekleştirdikleri toplantıda müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, "Ramazan Çetin Teknik Hazır Beton Ortaklığı ile bu ortaklığın kuruluşuna iştirak eden,  Çetin Nakl. Yakıt San. ve Tic. Ltd. Şti., Çakılsan Yapı Mal. Taş. İnş. Taah. Hafr. San. ve Tic. Ltd. Şti.,  Dostlar Kum Çakıl İnş. Müt. İhr. İth. San. ve Tic. Ltd. Şti.,  Magtaş Mad. İnş. Pet. Ür. Oto. Taş. Ürt. San. ve Tic. Ltd. Şti." hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. 

Solgar Vitamin hakkında soruşturma  

Kurul, Solgar Vitamin ve Sağlık Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında da  soruşturma açılmasına karar verdi. 

Buna göre Rekabet Kurulu, Solgar Vitamin ve Sağlık Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti'nin Anadolumed Ecza Deposu Tic. AŞ'ye ürün vermeyi reddettiği, bu şekilde ayrımcılık yaparak hakim durumunu kötüye kullandığı ve kanunun ilgili maddelerini ihlal ettiği iddiasını içeren şikayet başvurusunu, Danıştay 13. Dairesi'nin kararı üzerine yeniden değerlendirdi. 

Daha önce bahse konu şikayet nedeniyle yapılan ön araştırmada şirketin eylemlerini inceleyen ve 16 Eylül 2010 tarihinde şikayetin reddine ve soruşturma açılmamasına karar veren Kurul,  şikayetçi tarafından açılan dava sonucunda, söz konusu Kurul kararını Danıştay 13. Dairesi'nin 25 Kasım 2014 tarihli kararı ile iptal etti. 

Dosyada yer alan bilgi ve belgeleri 26 Mart tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, şirket hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.