Rekabet Kurumu akaryakıtı takip ediyor

Rekabet Kurumu akaryakıt piyasasındaki gelişmeleri takip ettiklerini belirterek uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, akaryakıt piyasasındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve gerekli görülmesi halinde bu sektöre yönelik çalışma başlatabileceklerini söyledi. Petrol ve döviz kurundaki yükselişe bağlı olarak akaryakıta son dönemde üst üste gelen zam ve litresi yaklaşık 5 liraya yaklaşan benzin fiyatlarına yönelik tepkiler gündeme geliyor.

Rekabet Kurulu daha önce akaryakıt sektörü raporu da hazırlamış ve sektörde yapılması gerekenlere yönelik bazı önerilerde bulunmuştu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) da akaryakıt sektöründe tavan fiyat uygulaması yapmıştı. Kaldırımcı, "Akaryakıt piyasasında olan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Gerekli görülmesi halinde gerek başvuru yoluyla gerekse re'sen bu piyasalara yönelik tekrar çalışma başlatabiliriz" dedi.

Diğer alanlarda olduğu gibi, akaryakıt dahil enerji sektöründeki gelişmelerle ilgili olarak daha fazla koordinasyon sağlanmasını önemsediklerini ifade eden Kaldırımcı, "Bu kapsamda EPDK ile sektördeki gelişmelerle ilgili olarak daha koordineli şekilde çalışmamızı amaçlayan işbirliği protokolü metnini EPDK'ya ulaştırdık. Doğalgaz, elektrik ve akaryakıt gibi sektörlerde şirketlerden talepler, şikayetler gelebiliyor. Bu kapsamda EPDK ile koordineli şekilde çalışmak son derece önemli çünkü ilgili alandaki regülasyonun niteliği konusunda uygulama bizim açımızdan önemli" dedi.

Rekabet Kurulu'nun, bağımsız kurullarla daha yakın işbirliği sağlamayı amaçladığını ifade eden Kaldırımcı, "Kamu İhale Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Radyo Televizyon Üst Kurulu ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile daha iyi koordinasyon için ya protokol imzalandı ya da imzalanma aşamasında" diye konuştu. Kaldırımcı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile yakın çalışmalarının da son derece önemli olduğunu belirterek, "Bu kapsamda özelleştirme işlemlerinin çerçevesini çizen özelleştirme tebliğinde de değişiklik yapılmasına yönelik çalışma yapacağız. Bugüne kadar elde edilen tecrübelerle tebliği güncellenmeyi amaçlıyoruz" dedi.

(Reuters)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir