Rekabet Kurumu ilgisiz başvurulardan rahatsız

Rekabet Kurumu'na gelen başvuruların yarısı kapsam dışı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANKARA (DÜNYA) - Rekabet Kurumu, kendisine gelen başvuruların yaklaşık yarısının kapsam dışında olduğunu duyurdu. Kapsam dışı başvuruların özellikle, tüketicinin korunması, haksız rekabet veya düzenleme yapılmış sektörlerde yoğunlaştığı bildirildi.
 
Rekabet Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada 4054 sayılı Rekabet Korunması Hakkında Kanun'un amaçları; 'rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları, hakim durumun kötüye kullanılması ve rekabeti azaltacak birleşme ve devralmaları önlemek' şeklinde özetlendi. 
 
Kanun'un uygulanmasından sorumlu olan Rekabet Kurumu'nun söz konusu amaca ulaşmak için, piyasadaki rekabeti bozan, engelleyen ya da kısıtlayan teşebbüsleri cezalandırabildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Bununla birlikte Rekabet Kanunu kapsamında değerlendirilme imkanı olmayan ve esas olarak, 'tüketicinin korunması', 'haksız rekabet' veya 'düzenleme yapılmış sektörlere' ilişkin, dolayısıyla yanlış algıdan kaynaklanan çok sayıda başvuru, Kurumumuza intikal etmektedir" denildi.
 
TTK hükümleri çerçevesindeki haksız rekabet konularında da çok başvuru geldiğine dikkat çekilen Rekabet Kurumu açıklamasında, değerlendirilemeyen taleplerin imkanlar dahilinde yetkili mercilere yönlendirildiği bilgisi verildi.
 
Rekabet Kurumu, kredi kartı aidatları, hesap işletim ücreti gibi konularda kendilerine gelen başvuruların da aslında ilgili düzenleyici denetleyici kuruluşlara gönderilmesi gerektiği dile getirildi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir