Renault Koleos, Türkiye yollarında

Monotonluktan kaçış için tasarlanan Koleos, konforlu ve gerçek engel aşma kapasitesine sahip bir crossover olarak geliştirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Renault'un ilk 4x4 crossover modeli Koleos, dizel motor seçenekleriyle 66 bin YTL'den başlayan fiyatla Türkiye'de satışa sunuldu.

Renault Koleos'un tanıtımı ve test sürüşü İstanbul'da gerçekleştirildi. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, küresel mali krizin yaşandığı bu dönemde, yeni tanıtımların önemine dikkati çekerek, aktivitelere devam etmek gerektiğini vurguladı.

Koleos'un Renault'un ilk 4x4 modeli ve Renault-Nissan ittifakının önemli bir uygulaması olduğunu anlatan Aybar, Koleos'un, 4x4 özelliğin öne çıktığı bir otomobil olduğunu söyledi. Aybar, Türkiye için aracı 2 litre dizel motor ile otomatik ve manuel vites olarak öngördüklerini vurgulayarak, Koleos'un çevre konusunda da duyarlı bir otomobil olduğunu kaydetti.

Çevre konusunda her markanın ciddi bir atılım içinde olduğuna dikkati çeken Aybar, Koleos'un 175 bg versiyonunun 100 kilometrede 7,7 litre, 150 bg'lik otomatik versiyonunun ise aynı kilometrede 8,3 litre yakıt tükettiğini bildirdi. Modelin EuroNCAP'tan 5 yıldız aldığını, böylece Renault'un toplam 10 aracının 5 yıldızlı güvenliğe sahip olduğunu kaydeden Aybar, Kore'deki fabrikada üretilen aracın geliştirilmesi için 178 milyon avro tutarında yatırım yapıldığını söyledi. Koleos'un 3 yıl ve 150 bin kilometre garanti ile satışa sunulduğunu, fiyatının ise 2 litre dizel 175 bg versiyonu için 66 bin YTL olarak belirlendiğini ifade etti.

Aracın özellikleri

Toplantıda verilen bilgiye göre, monotonluktan kaçış için tasarlanan Koleos, konforlu ve gerçek engel aşma kapasitesine sahip bir crossover olarak geliştirildi. Çok amaçlı kullanım için tasarlanan Renault Koleos, şehir içinde, otoyolda ve off-road kullanımda sürücüsüne aynı konforu sunarken, araç tamamen otomatik 4x4 aktarma sistemine sahip. Renault Koleos'ta 2.0 dCİ dizel motor, 150 bg ve 175 bg güç üreten iki versiyonuyla sunulurken, Koleos'un, manuel ve otomatik vites kutularının hepsi 6 ileri aktarmalı özelliğe sahip.

Koleos'ta ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, yan ve perde hava yastıkları, acil fren durumunda otomatik yanan dörtlü flaşörler, kaza durumunda otomatik olarak açılan kapı kilitleri, otomatik park freni, kapıların hareket sonrası otomatik kilitlenmesi, sis farları, elektrikli ısıtmalı yan aynalar, soğutmalı torpido gözü, anahtarsız sistem, çift bölgeli otomatik klima, deri direksiyon ve vites topuzu gibi ekipmanlar standart olarak sunuluyor.