RK, BOTAŞ şikayetlerini reddetti

Rekabet Kurulu, şirket hakkında soruşturma açılmasına gerek görmedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Rekabet Kurulu, BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. hakkında yapılan şikayeti reddetti ve soruşturma açılmasına gerek görmedi.

Kurul'un konuya ilişkin kararı, Rekabet Kurumunun internet sayfasında yayımlandı.

BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş'nin, uyguladığı fiyat politikası ile Rekabet Kanunu'nu ihlal ettiği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda Kurul, söz konusu şirketin 2008 yılının ilk yarısında bazı aylarda maliyetinin altında doğal gaz satışı gerçekleştirdiğini tespit etmekle birlikte, bu aşamada Rekabet Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca soruşturma açılmasına gerek olmadığı yönünde karar verdi.

Şikayetçinin geçici tedbir istemine yönelik olarak bu aşamada karar verilmesine yer olmadığına hükmeden Kurul, ancak pazarın yapısı ve Maliyet Bazlı Fiyatlandırma Mekanizması'nın uygulamaya konulmuş olması da dikkate alındığında, 2008 yılı sonuna kadar BOTAŞ'ın fiyat ve maliyetlerinin 1. Daire Başkanlığı tarafından izlenmesine, bu kapsamda Rekabet Kanunu'nun 14. ve 15. maddelerinin uygulanması konusunda Başkanlığa yetki verilmesine karar verdi.