RK'dan ön izin çıktı

Köprü ve otoyol ihalesine katılan gruplar için ön izin verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Rekabet Kurulu, köprü ve otoyol ihalesine katılan gruplar için ön izin verdi.
 
Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Makro Market AŞ tarafından Uyum Gıda İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yüzde 47,32 oranında hissesinin devralınması işlemine izin verildi.
 
Kurul, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bakım, onarım ve işletimi yapılan otoyol ve köprülerin özelleştirilmesi kapsamında, işletme haklarının 25 yıllık bir süre için devrine izin verilmesi talebi üzerine yapılan incelemeyi de tamamladı. Kurul, söz konusu devir işleminin, hakim durum yaratılmasının veya mevcut bir hakim durumun güçlendirilmesinin ve böylece ilgili pazarda rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmadığına, bu nedenle bildirim konusu işleme izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi.
 
Menfi tespit ve muafiyet
Türkiye Bankalar Birliği ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından fiktif işlemlerin önlenmesi amacıyla hazırlanan Mesleki Tanzim Kararı Taslağı ile Fiktif İşlem Değerlendirme Komitesinin Oluşumu, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Tebliğ'e menfi tespit verilmesi talebi üzerine yapılan inceleme sonucunda, 4054 sayılı Kanun kapsamında bir işlem tesisine yer olmadığına karar verildi.