RMK Tersanesi, faaliyetlerine yeniden başladı

Bakanlık, tersanenin eksikliklerini tamamlaması nedeniyle, faaliyetlerinin yeniden başlamasına karar verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünce geçici olarak faaliyetleri durdurulan RMK Tersanesi, eksikliklerin giderilmesinin ardından faaliyetlerine yeniden başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından geçen hafta faaliyetleri durdurulan RMK Tersanesi yetkilileri, eksiklikleri tamamlayarak, tersanenin açılması amacıyla Bölge Müdürlüğüne başvurdu. Bölge Müdürlüğü müfettişleri, tersanede yaptıkları incelemenin ardından hazırladıkları raporda, geçici faaliyet durdurmaya neden olan "kimyasal parlayıcı ve patlayıcı maddelerin açıkta bulunduğu ve parlama ve patlamaya zemin oluşturduğu", "elektrik kablolarının elektrik çarpmasına yol açabileceği", "korkuluk bulunmaması nedeniyle çalışma sırasında işçilerin yüksekten düşme tehlikesinin olduğu", "işçilerin baretsiz çalıştığı", "kızağın altındaki yemekhanenin tavanının çökme ihtimali bulunduğu" gibi eksikliklerin tamamlandığını bildirdi. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü Komisyonu bu sabah toplanarak, tersanenin faaliyetlerinin yeniden başlamasına izin verilmesi kararı aldı.

RMK Tersanesinin faaliyetleri, 5 gün önce, iş yerinde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi amacıyla geçici olarak 1 ay süreyle kapatılmıştı.