Rus gemiler denetime takıldı

Samsun Limanı'nda 4 Rus gemisi denetime takıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Samsun Limanı'nda denetlenen Rus gemilerinden 4'üne 'evrak eksikliği' nedeniyle çıkış izni verilmedi. İlerleyen saatlerde eksikliklerini tamamlayan 3 gemi limandan ayrılırken, 1 Rus gemisi bekletiliyor.

Hava sahasını ihlal uçağının düşürülmesiyle Rusya ile Türkiye arasında kriz devam ediyor. Rusya'nın Türkiye'den gıda maddesi sebze ve meyve ithalatına ambargo koyması nedeniyle gemiler Rusya limanlarında bekletilirken, Samsun Limanı'nda da denetimler artırıldı. Türk limanlarına seyir yapan 6 Rusya bayraklı gemi, Samsun Limanı'nda kontrol edildi. Yabancı gemilere ulusal limanlarda yapılan gemi ve ekipmanlarının uluslararası kurallara uygun olup olmadığına yönelik (Port State Control- PSC) denetiminde, 2 geminin çıkışına izin verilirken, 4 gemide eksiklik saptandı. 

Çıkışına izin verilmeyen 4 Rus gemisinin eksikliklerinin tamamlanması istendi. İlerleyen saatlerde bu gemilerden 3'ü daha eksikliklerini tamamlayarak limandan ayrıldı. Halen, Samsun Limanı'nda 1 Rus gemisi eksikliklerini tamamlaması için bekletiliyor.