Ruslar 3. ve 4. nükleer santrale de talip

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Elektrik AŞ Genel Müdür Yardımcısı Türkiye'de 3. ve 4. nükleer santrallerin yapımına sıcak baktıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Elektrik AŞ Genel Müdür Yardımcısı Kasumov, "3. ve 4. nükleer santralleri de yapmak isteriz. Sonuçta bu gelir getiren bir iş ve biz de konuya kazanım açısından bakıyoruz" dedi.

Rauf Kasumov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır Türk öğrencilerin Rusya'da nükleer enerji alanında eğitim aldıklarını söyledi.

Bugüne kadar yaklaşık 200 öğrencinin bu eğitimlerden yararlandığını anlatan Kasumov, eğitim programının, ilk yıl Rus dili eğitimi, 5 yıl üniversite eğitimi, 1 ile 3 yıl faaliyette olan Rusya'daki bir nükleer güç santralinde uygulama eğitimi olmak üzere, 7-10 yıla yayılan bir süreç olduğunu anlattı. Kasumov, bu aşamada yaklaşık 600 kişiye eğitim vermeyi planladıklarını ifade etti.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin geleceğinin Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı olduğu değerlendirmelerinin anımsatılması üzerine Kasumov, kimsenin 20 milyar dolarlık bir projenin heba olmasını istemeyeceğini söyledi. Ekonomik öncelikli bir konunun siyasi ilişkilerden etkilenmeyeceğini vurgulayan Kasumov, "İki ülke arasında 20 milyar doların toprağa gömülmesine neden olacak nasıl bir sorun olabilir ki" dedi.

Türkiye'de 3. ve 4. nükleer santrallerin yapımına sıcak baktıklarını ifade eden Kasumov, "3. ve 4. nükleer santralleri de yapmak isteriz. Sonuçta bu gelir getiren bir iş ve biz de konuya kazanım açısından bakıyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir