Rusya, Türkiye’den gıda için kapıyı araladı

Türkiye'den Rusya'ya gıda ürünleri sevkıyatının yenilenmesi için ciddi sorunlar olmadığı ifade edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert, Rosselhoznadzor'un Türkiye'den Rusya'ya gıda ürünleri sevkıyatının yenilenmesi için ciddi sorunlar görmediğini bildirdi.

Dankvert 'Rossiya 24' TV kanalına yaptığı açıklamada, 'Bu konuda ciddi ve büyük sorunlar görmüyorum. Türkiye ile çok uzun bir süre çalıştık ve hala çalışıyoruz' ifadesini kullandı.

Dankvert, Türk gıda ürünlerinden en sorunlu ürün kategorisinin domates olduğunu belirterek 'Bunun sebebi ülkeye bu denli yüksek hacimlerde gelen ürünlerde kalite kontrolü yapmanın zor olması. Bu alanda büyük şirketlerin Rusya'ya sevkiyatlara başlama şansı daha yüksek' dedi.

Dankvert, Mısır'ın Rus pazarına patates gönderebilmesi için üretim alanlarının belgelendirilmesi gerektiğini de belirtti. Dankvert, 'Mısır'ın, üreticilerinin işe daha ciddi yaklaşmaları konusunda sorumluluk alması gerek. Avrupa sistemini kullanmaya başlıyoruz. Onlarda Avrupa Birliği'nde belgelenen alan var ve sevkiyat sadece oradan yapılıyor. Bizde böyle yapacağız' diye konuştu.