Sabancı Holding, BOSSA'yı sattı

Holding, BOSSA hisselerinin Akkardan'a satışına ilişkin hisse devir anlaşmasını imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş, şirket portföyünde yer alan 54.130.110,40 YTL nominal değerli (yüzde 50,12) Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri A.Ş. hisse senetlerinin tamamının Akkardan Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye satışına ilişkin hisse devir anlaşmasının bugün imzalandığını duyurdu. 

Sabancı Holding ile ilgili olarak basında çıkan habere ilişkin Borsa Başkanlığınca istenen açıklamaya cevaben gelen yazıda, hisse devir anlaşmasına göre belirlenen şirket değerinin 152 milyon 500 bin dolar olduğu belirtilerek, bu değerin yüzde 50,12'si olan 76 milyon 433 bin doların şirket hisselerinin satış değeri olacağı, hisse senetlerinin devrinin ilgili mercilerden alınacak izinler sonrasında gerçekleştirileceği kaydedildi. 

Aynı konuya ilişkin olarak Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmelerinden de İMKB'ye benzer bir açıklama gönderildi. Bu açıklamaların ardından Borsa Başkanlığı şirketlerden ek açıklama istedi. Sabancı Holding'ten gönderilen ek açıklamada, Bossa Ticaret'teki payın satışına ilişkin Yönetim Kurulu kararının bugün alındığına işaret edilerek, alıcı şirketle Sabancı Holding arasında yönetim, denetim, sermaye bakımından dolaylı veya dolaysız bir ilişki bulunmadığı, Bossa şirketinin değerinin pazarlıkla tespit edildiği, bedelin 10 milyon dolarının, hisse satış anlaşmasının imzalandığı tarihte, kalan 66 milyon 433 bin doların izinler alındıktan sonra kapanış günü tahsil edileceği belirtildi. Ek açıklamada, satış işlemi izinler sonrasında gerçekleştirileceğinden kar/zarar'ın gerçekleşme tarihinde belirlenebileceği, dolayısıyla bu aşamada karın ne şekilde kullanılacağına ilişkin bir karar bulunmadığı kaydedildi. 

Açıklamaların ardından Bossa ve Sabancı Holding hisselerinin geçici olarak kapatılan işlem sıraları 2. Seansta tekrar açıldı.