Sağlık-Sen, SHÇEK'deki personel eksikliğine dikkat çekti

Türk Sağlık-Sen, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'a rapor sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk Sağlık-Sen'den, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'a sunulan raporda, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundaki (SHÇEK) personel eksikliğine dikkat çekildi.

Türk Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, SHÇEK ile ilgili hazırlanan raporun, kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'a sunulduğu bildirildi.

Açıklamaya göre, raporda, personel eksikliğine dikkat çekilerek, "Sosyal hizmetler ailesi yaklaşık 700 kuruluş, 9 bin 500 civarında kadrolu çalışanı ile 11 bini hizmet alımı yoluyla yaklaşık 300 bin kişiye hizmet götüren çok güzide bir kurumdur. Kurumda çalışan personel sayısının çok yetersiz olduğu, kuruluş başına ortalama 12–13 kişinin düştüğü göz önüne alındığında, hizmette aksamalar meydana geldiği görülmektedir" ifadesine yer verildi.

Personelin mali ve sosyal açıdan son derece kısıtlı imkanlarda hizmet verdiği ifade edilen raporda, bu kurumlarda çalışanların mali ve sosyal haklarının genişletilmesi, nitelikli uzman personel istihdam edilerek personel eksikliğinin giderilmesi gerektiği savunuldu.

Raporda, ücretlerin yükseltilmesi için Başbakanlık tazminatının maaş katsayısına bağlanarak artırılması veya tüm personele sosyal hizmet tazminatı ödenmesi yönünde gerekli düzenlemenin yapılması da talep edildi.