S&P, Türkiye'yi en kırılgan ülkeler arasında gösterdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's Türkiye'yi en kırılgan beş ülkeden biri olarak gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu  Standard&Poor's (S&P) 2008 yılından bu yana global kredi şartlarında gevşemenin ve emtia fiyatlarında pozitif gelişmelerin bir sonucu olarak yüksek büyüme yaşayan gelişmekte olan ekonomilerin şimdi 3 büyük riskle karşı karşıya olduklarını bildirdi. 

Küresel ekonomide 3 büyük risk
     
S&P bugün yayınladığı raporda üç büyük risk olarak ABD'de er ya da geç yapılacak bir faiz artırımı sonrasında global likidite azalma olasılığını, yurtiçi kredilerde son yıllarda yaşanan aşırı büyümenin kapanmaya başlamasını ve Çin'in ekonomik büyümesindeki kayda değer yavaşlamayı gösterdi. 

En kırılgan beş ülkeden biri Türkiye
     

S&P, bu 3 riskin kararttığı görünüm ortamda en kırılgan gelişmekte olan ülkeler listesinde Türkiye'ye yer verirken, listede Venezuela, Arjantin, Kolombiya ve Peru da yer aldı. Meksika, Filipinler ve Polonya ise en az risk ile karşı karşıya olan ülkeler olarak ön plana çıktı. 
     
S&P, Latin Amerika ülkelerinin bu üç riske karşı Asya ülkelerine göre daha kırılgan olduklarını vurguladı. S&P, gelişmekte olan ülkelere verdikleri notlarda bu riskleri izlediklerini ifade etti.