Samsun'daki her çocuğa bir bilgisayar

Samsun Valiliği, İntel, Teknosa, Türkiye Bilişim Derneği ve Fillo Lojistik iş birliğiyle "Dijital Dünyana Beni Dahil Et" projesi gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN  - Samsun Valiliği, İntel, Teknosa, Türkiye Bilişim Derneği ve Fillo Lojistik iş birliğiyle her çocuğun bir bilgisayar, internet erişimi ve eğitsel içeriğe erişiminin sağlanması amacıyla başlatılan "Dijital Dünyana Beni Dahil Et" projesinin protokolü imzalandı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol töreninde konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'da örnek ve özel bir uygulamayı başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özellikle öğrencilere yönelik sosyal sorumluluk projesini Samsun'da başlatmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Vali Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Bilişim sektöründeki önemli kuruluşların iş birliğiyle ortaklık kültürüyle başlatılan bu çalışma Samsun genelinde bugünden itibaren start alacak. Kampanya kapsamında insanlar kullandıkları bilgisayarlarını değişim sürecinde sosyal sorumluluk anlayışıyla Teknosa mağazalarına bırakacak, yeni bilgisayarlarını alan kişiler tarafından bıraktıkları bilgisayarların bağışı gerçekleştirilerek yeniden elden geçirilip ihtiyaç sahibi kitlere ulaşımı sağlanacaktır."

"Yalnız değilsiniz"

Samsun'da sosyal sorumluluk çerçevesinde "Yalnız Değilsiniz" başlığı altında düzenlenen çocuklara yönelik başlattıkları projenin Başbakanlık tarafından örnek alındığını ve tüm Türkiye'ye de örnek olarak tavsiye edildiğini ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Yalnız Değilsiniz projesi kapsamında yaklaşık 3 bin çocuğumuza ulaşıldı. Onların bize dönüşlerinde bu çocuklarımızın çoğunun ihtiyacı olarak da bilgisayar talep ettiği belirlendi. Türkiye'de 12 milyon bilgisayar olduğu, bunların yüzde 20'sinin 5 yaş ve üzeri olduğu yolunda da bir veri bulunuyor. Tam bu noktada değişen ve gelişen bilgisayar teknolojisinde kendi bilgisayarını yenilerken elindekini de gerçekten anlamlı bir yerde buluşturulması amacıyla bu proje fikri gelişti. Bağışlanan bilgisayarlar ön değerlendirme sonrasında verimli olarak kullanılmaya hazır hale getirilecek. Türkiye'nin her tarafından bağışlanan bilgisayarlar öncelikle ilk etapta Samsun Valiliğince belirlenen öncelikle öğrencilerle buluşturulacak."

Vali Güzeloğlu, dünyanın artık dijital olduğu ve bilişimin her yerde olduğu bir dönemin içinde olunduğunu belirterek, "Bu açıdan 'beni dahil et' demek Türkiye'nin gelişimini de bu sürece dahil et demektir. İnanıyorum ki bu süreç çok kısa sürede çok önemli boyuta ulaşacaktır" dedi.

İntel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Burak Aydın, Teknosa Genel Müdür Yardımcısı Kadircan Erkıralp, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş ve Fillo Lojistik Genel Müdürü Serkan Akbudak'ın da projeyle ilgili yaptığı değerlendirmenin ardından protokol imzalandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir