‘Sanayici iyi ve kötü senaryo yapsın’

DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, 2017’de belirsizliklerin daha da artacağını düşünerek, sanayicinin iyimser ve kötümser senaryolar yapması gerektiğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra Oruç

BURSA- Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın (OTSO) 8. Ekonomi Paneli gerçekleştirildi.

DÜNYA gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt’un moderatörlüğünde yapılan toplantıda DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, 2016 yılı ekonomisinin değerlendirmesini yaparak, 2017 yılı ekonomisinden beklentileri anlattı. Güldağ, 2017’de belirsizliklerin daha da artacağını düşünerek, sanayicinin iyimser ve kötümser senaryolar yapması gerektiğini ifade etti. Güldağ, en olası senaryoya göre şekillenip, hazırlıklı olmak gerektiğini sözlerine ekledi.

“Enseyi karartmanın anlamı yok” diyen Dr. Rüştü Bozkurt ise, sanayicinin yatırım ihtiyaçlarını sürekli sorgulaması gerektiğini belirtti. 2017’nin gündeminde daha yüksek katma değere geçiş yapmanın da yer aldığını dile getiren Bozkurt, katma değerin yüzde 80’inin işçilik olduğunu ifade ederek, “Alın terine akıl teri katmıyorsanız, laflar havada kalır. Bu yıl, bu konudaki yatırımlara olan ihtiyaç artacak. Yatırım ihtiyaçlarınızı sürekli sorgulayın. Teknik donanım ihtiyacının ayrıntısını bilin. Yerli ve ithal teknoloji analizi yapın. Fabrika yatırımlarınızı vara yoğa yapmayın. Önümüzdeki dönemin yerleri çok farklı olacak. Yer seçimi analizi yapın, yatırım için emek harcayın” dedi.

OTSO Başkanı Ergün Efendioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada üyelerinin bu yıla ilişkin öngörülerinin şekillenmesi için ekonomi paneli düzenlediklerini kaydetti.