Şans küresi 700 madenciyi daha belirledi

Kuranın ikinci gününde, 3 bin işçi alımı kapsamında işe girecek 700 madenci daha belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ZONGULDAK - Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) 3 bin işçi alımı kapsamında Kozlu Müessese Müdürlüğünde noter huzurundaki kura çekimlerinde, 3 bin 742 kişi arasından işe girecek 700 madenci daha belirlendi.

Kuranın ikinci gününde de kazanamayanların bazı yakınları üzüntü, işe girmeye hak kazananlar sevinç yaşadı.

Kura çekimlerine köy ve mahallelerine göre numara verilen madenci adayları, butona basılmasının ardından küre içinden düşen toplardaki numaralara göre noter huzurunda işe girmeye hak kazandı.

Maden ocaklarına yatkınlıkları, uzunlukları 2-4 metreyi bulan ve ağırlığı da 35 kilogramı aşan maden direği taşımalarının yanı sıra kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandıklarına bakılarak test edilen adaylar ve yakınları, kura çekimini heyecanla izledi.

Yıllık üretim hedefi 5 milyon ton

TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurayı kazananların sağlık kontrollerinden geçirilmesinin ardından 6 ay süreyle eğitime tabi tutulacaklarını söyledi.

Kozlu Müessese Müdürlüğüne 6 bin 296 kişinin başvurduğunu, mülakatı kazanan 3 bin 742 kişiden 700'ünün de noter huzurundaki kura çekimiyle belirlenmesinin sürdürüldüğünü anlatan Dağdelen, şöyle konuştu:

"Müracaat eden kişilerin boy ve ağırlıklarına bakıldı, uluslararası iş endeksi rakamı yakalanmaya çalışıldı. Balta, kazma ve kürek kullanma, direk taşıma gibi işlemler yaptırdık. Komisyon üyelerinin aynı anda ayrı ayrı verdiği puanlar bilgisayar kayıtlarına girdi, 60 ve üzerinde puan alanlar da mülakatı kazandı.

Yıllık kömür üretim hedefimiz 5 milyon ton. Şu anda yer altında önemli yatırımlar yapıyoruz. Üretimde çalışacak yeni işçilerden kişi başına günlük 3 ton kömür üretimi hedefliyoruz."