Sanyo, 2009'da 18 milyon dolarlık ciro hedefliyor

Şirket, Türkiye'de 2009'da 18, 2010'da 36 ve 2011 yılında da 70 milyon dolarlık ciro yapmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sanyo Gulf FZE Yönetim Kurulu ve MEA&Hindistan Bölge Başkanı Takashi Hirao, Türkiye'de, 2009'da 18, 2010'da 36 ve 2011 yılında da 70 milyon dolarlık ciro yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Sanyo Xacti dual kamera ürünlerinin Türkiye'de satışa sunulması ve Türkiye ofisinin açılması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında Hirao, Türkiye nüfusunun yüzde 65'inin 25 yaş altında olduğunu ve Türk pazarının kendileri için büyük önem arz ettiğini belirtti.

Hirao, dünyada yaşanan ekonomik krizden etkilenmediklerini ve finansal krize meydan okuyan bir şirket olduklarını dile getirerek, zor ekonomik koşullarda da yatırımlarına ara vermeyerek devam ettiklerini söyledi.

Türkiye pazarında güneş enerjisi konusunda büyük bir pazar olduğunu ifade eden Hirao, güneş enerjisi pazarı konusunda Türkiye'de de araştırma yaptıklarını vurguladı.

Takashi Hirao, Türk pazarında var olmak ve perakende gücünü artırmak için çalışma yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye pazarında markamızla dijital kamera, fotoğraf makineleri ve LCD ekranlar olacaktır. Bunun yanında çevreci klimalarımız da olacak. Klima pazarını da büyütmek istiyoruz. Dual kamerayı iyi lanse edebilirsek, Türkiye pazarında hızla büyüyecektir.

Gençler teknolojiye daha ilgili oluyorlar. Türkiye'de de çok fazla genç nüfus var. Bu bize umut veriyor. Türkiye'de, 2009 yılında 18 milyon dolar, 2010'da 36 milyon dolar ve 2011 yılında da 70 milyon dolarlık ciro yapmayı hedefliyoruz. Benim başkanlığını yaptığım 79 ülke var, bunların arasında Türkiye'yi çok önemsiyor ve çok değer veriyorum. Amacımız Türkiye'de her yıl ciromuzu ikiye katlayarak büyümek..."

Sanyo'nun enerji, elektronik ve ekolojik alanlardaki üretimleriyle dünya lideri olmayı hedeflediğini ifade eden Hirao, tüketici elektroniğinde enerji tasarruflu ve ekolojik ürünler ile çığır açtıklarını kaydetti.

Sanyo Gulf FZE Türkiye Genel Müdürü Gökhan Hasan Gökmen de, Sanyo'nun Türkiye ofisini açmış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydederek "2010 yılında Sanyo, dual kamera pazarında dünyada 3 milyon, Türkiye'de ise 50 bin adet satmayı hedeflemektedir. Dünyada Sanyo dual kameraları yeni bir ürün kategorisi yaratarak video kamera ve fotoğraf makinesi özelliklerini bir arada tüketicinin beğenisine sunmaktadır" diye konuştu.

C5 Electronics Genel Müdürü Süha Çolakoğlu da, mobil iletişim pazarında yeni ve gelişen teknolojileri çok yakından takip ederek, en iyi ürün, en uygun hizmet ve çözüm tekliflerini, müşteri odaklı kanal yönetim modeli ile en hızlı ve etkin biçimde sunma misyonuyla hareket ettiklerini söyledi.