Sarp'a sürpriz ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, habersiz geldiği Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARTVİN - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, beraberindeki AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ile birlikte sivil bir otomobil ile geldiği Sarp Sınır Kapısı'nda yaklaşık 15 dakika araç kuyruğunda bekledi.


Bakan Yazıcı, daha sonra otomobilden inerek yaya olarak geldiği idari binalarda ve kontrol noktalarında incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında bir personelin bilgisayarda oyun oynadığını fark eden Yazıcı, personeli, mesai saatlerinde dikkatli olması konusunda uyardı.
Yapımı devam eden yolcu geçiş noktalarında da incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, her zaman sınır kapılarını kontrol altında tuttuklarını belirterek, "Gerçekten de Sarp Sınır Kapısı yoğun kapılarımızdan bir tanesi. Türkiye'de pek çok gümrük kapımız var. Kara gümrük kapımız var 100'e yakın, ancak sadece Sarp Sınır Kapımızdan yaya olarak giriş çıkış işlemi yapılıyor" dedi.

Çıkışlarda mobil x-ray cihazlarını devreye sokacağız

Bakan Yazıcı, yoğunluğa rağmen giriş çıkışlarda bir tane x-ray cihazı bulunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Dolayısıyla hem girerken hem çıkarken araçların x-ray cihazında kontrolü halinde bu daracık saha içinde manevra yapması çok zor. Bunun için de çıkışlarda mobil x-ray cihazlarını devreye sokacağız. Sorunlu Burada personel azlığından söz ediliyor. Dün itibariyle 145 kişi çalışıyor bu kapıda. Ayrıca 945 kişinin gümrüklere atamasını yaptık. Yeni gümrük muhafaza memurlarından 35 tanesi daha Sarp Sınır Kapısı'nda değerlendirilecek. Onlarda gelip başlayacak. Bu süreç devam edecek. Yılbaşında bin 500 kişi daha alacağız gümrüğe ve o zamanda yine takviye edeceğiz."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir