Satış baskısı arttı, endeks yüzde 1 kayıp yaşadı

Yurtdışına paralel olarak yönünü aşağı çeviren İMKB, günü 35.407 puandan bitirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Günün ikinci yarısında satış baskısının artmasıyla yönünü aşağı çeviren İMKB, günü 412 puan düşüşle 35.407 puandan tamamladı. Gün sonunda hisse senetleri ortalama yüzde 1.15 değer yitirdi.

IMF beklentilerinin yeniden canlanmasıyla geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatan borsada yeni hafta satıcılı başladı. Günün ilk seansında daha dengeli görüntü çizen endeks, ikinci seansta, yurtdışında düşüşün hızlanmasıyla geri çekildi. Dünya Bankasının ekonomiye yönelik beklentilerini aşağı yönlü revize etmesi de satışların artmasında rol oynadı. Dünya Bankası, kürsel ekonomide daralma beklentisini yüzde -1.7 seviyesinden yüzde -2.9 seviyesine çıkardı.

Yurtdışında düşüşler yüzde 2'ye ulaşırken yurtiçinde Ulusal-100 Endeks 35.277 puana indi. Gün içerisinde en yüksek 36.027 puanı test eden borsada gün ise 35.400 bölgesinden tamamlandı. Gün sonunda da 1.8 milyar TL'lik işlem hacmi oluştu.

Piyasalarda ABD'de bu hafta gerçekleştirilecek 3 ihale ve ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısının ardından verilecek mesajlar bekleniyor.

Dolar yükseldi, faiz geriledi

Güne sakin başlayan dolarda gün sonuna doğru yukarı yönlü hareketlilik arttı. Sabah 1.55 TL seviyelerinde alıcı bulan dolar gün sonuna doğru 1.57 TL'den el değiştirdi. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3875 seviyesinde yer alırken, yurtiçinde euro 2.17 TL'den el değiştirdi.

Tahvil-bonoda ise alım ağırlıklı sakin seyir etkili oldu. Günü yüzde 12.11 bileşik seviyesinden kapatan 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilin faizi, yarına valörlü işlemlerde yüzde 12.05 bileşik seviyesine indi. Gösterge kıymet cuma günü yüzde 12.21 bileşik seviyesinden kapanmıştı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.