Seçim Kurulu'ndan ATO kararı

Çankaya 4. İlçe Seçi̇m Kurulunca, ATO'nun yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği yarınki seçimde oy kullanma kabinlerine cep telefonuyla girmeye çalışanlar hakkında işlem yapılması yönünde karar alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çankaya 4. İlçe Seçi̇m Kurulu, Ankara Ticaret Odasının (ATO) yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği yarınki seçimde oy kullanma kabinlerine cep telefonuyla girmeye çalışanlar hakkında işlem yapılmasına karar verdi.

Kurulun konuya ilişkin kararı, ATO'nun internet sitesinde ilan edildi.

Kurul, ATO Genel Sekreterliğinin, seçimde, oy kullanma sırasında kabinlere cep telefonu ile girilmemesi yönünde gerekli önlemlerin alınması yönünde yaptığı başvuruyu sonuçlandırdı. Çankaya 4. İlçe Seçi̇m Kurulu, seçimde, oyun gizliliğini ihlal edebilecek her türlü davranışın önlenmesi ve seçimin dürüstlüğü bakımından seçmenin cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesi kanunen yasak olduğundan, bu cihazlarla oy verme yerine girmeye çalışanlar hakkında işlem yapılması gerektiğine karar verdi.

"ATO'nun sahipsiz olmadığını tüm Türkiye görecek"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ATO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Gürsel Baran, seçimde meclis üyelerinin hür iradeleriyle oy kullanmaları için en üst seviyede girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Bu girişimler sonucunda Seçim Kurulu tarafından seçimin güvenli bir ortamda yapılması amacıyla uygulanacak tedbirlere ilişkin karar alındığını belirten Baran, "Meclis üyelerimiz müsterih olsun. Baskılar, aklımızı, vicdanımızı gölgeleyemeyecek. 15 Temmuz'da ülkemizin sahipsiz olmadığını tüm dünya gördü, ATO'nun da sahipsiz olmadığını 3 Aralık'ta tüm Türkiye görecek inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir
ATO