Seçimler sürpriz sonuçlarla sürüyor

Oda ve borsalarda süren seçimlerde Gaziantep ve Sakarya'dan sürpriz sonuçlar var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Oda ve borsalarda 1 Nisan itibariyle başlayan seçim süreci, tüm hızıyla sürerken, Gaziantep ve Sakarya’dan sürpriz sonuçlar alındı. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş ile Sakarya Ticaret Borsası’nda mevcut başkan Cevdet Mete kendi grubundan çıkamayarak seçimi kaybetti.

GTO'da Beyhan Hıdırlıoğlu grubundan çıkamadı

Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) seçimlerinde ise sürpriz sonuçlar alındı. Daha önce aday olmadığını açıklayan ancak baskılar üzerine yeniden aday olan Beyhan Hıdıroğlu, grubundan çıkamadı. Elektrik-Elektronik-Züccaciye ve Dayanıklı Tüketim Malları grubunda Beyhan Hıdıroğlu’nun karşısında aday olan ve ismi resmi olarak açıklanmasa dahi başkanlık için geçen Mehmet Hilmi Teymur grubundan çıkmayı başardı. GTO Başkanlığı’na adaylığını daha önce açıklayan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren Rıdvan Köksüzer’de İnşaat Müteahhitleri grubunda Turgut Ercan ve ekibine karşı seçimi kaybetti. Otomotiv Satış-Servis Yedek Parça grubunun iddialı başkan adaylarından Tayfun Aygın’da seçimlerde umduğunu bulamadı ve grubundan çıkamadı. Tek liste ile gidilen Tesisat ve Hafriyat Hizmetleri grubundan meclise giren başkanlığın iddialı adaylarından Tuncay Yıldırım yönetim listesi için çalışmalarına başladı. Alt-Üst Yapı İşleri ve Kooperatifl er grubundan çıkmayı başaran Sıtkı Severoğlu’nun adı da başkan adayları arasında geçiyor. GTO başkanlık ve yönetim kurulu seçimi 10 Nisan Salı günü yapılacak.

GSO'da Adil Konukoğlu grubundan çıktı

Mevcut başkan Adil Konukoğlu’nun başkanlığa tek aday olması beklenen Gaziantep Sanayi Odası (GSO) seçimleri oldukça sakin geçti. GSO’da 27 Meslek Komitesi’nin çoğunda tek liste ile seçime gidildi. 26 Meslek Komitesi tek liste çıkarırken, 19 Nolu Sabun, Temizlik Ürünleri, Lastik, Kauçuk ve Tutkal İmalatı Meslek Grubunda iki liste çıktı. Adil Konukoğlu, Pamuk Elyafının Bükülmesi ve Pamuk İpliği imalatı grubundan seçilerek Meclis7e girdi. GSO’da 6 Nisan Cuma günü yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile meclis başkanı TOBB delegeleri seçilecek.

GTB'de Selami Memiş kendi grubundan çıkamadı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) seçimlerinde en büyük sürpriz mevcut Meclis Başkanı Selami Memiş’in kendi grubundan çıkamaması oldu. GTB üyeleri, yapılan seçimde 12 Meslek Grubunda, 30 meclis ve 72 meslek komitesi üyesini belirledi. 12 meslek grubundan 8’inde (Antep fıstığı, Bakliyat, Bulgur, Çeşitli Gıdalar, Yağ, Kuruyemiş, Un ve Pamuk) seçime tek liste halinde gidilirken, Baharat, Makarna ve Canlı Hayvanların Toptan Ticareti Meslek Gruplarında 2, Hububat Meslek Grubunda ise 4 liste ile seçime katılım gösterildi. GTB’de yönetim ve başkanlık seçimleri 10 Nisan'da yapılacak.

ATB'de Şahin Bilgiç güven tazeledi

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanlığına Şahin Bilgiç yeniden seçildi.Toplam 833 üyenin oy kullandığı seçimlerde Şahin Bilgiç’in listesi 402 oy alırken, Orhan İlhan’a 247, Ali Can Yamanyılmaz’a 179 oy çıktı.Kendisine gösterilen güvene teşekkür eden Bilgiç “Güzel bir seçim yaşadık. Aslında kazanan Adana Ticaret Borsası oldu. Üyelerimiz yaptığımız hizmetleri, projeleri gördü. Bizlere güvendi” dedi. Kendisi dışında iki listenin seçimde yarıştığını belirten Bilgiç, “İki arkadaşımız da centilmence bir seçim çalışması yürüttüler. Adana’mıza yakışır demokratik bir yarış oldu. Yeni yönetimle birlikte Adana’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin en büyük ve modern borsasını yaptık. İyi hizmetlerimizi orada da sürdüreceğiz” diye konuştu”

Samsun'da Murzioğlu firesiz kazandı

Meslek komiteleri ve meclis üyeliklerinin belirlendiği Samsun Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğu, 37 meslek grubundan tek listeyle sandıktan firesiz çıkan isim oldu. 5004 üyenin girdiği seçimde 207 komite asil üyesi ve 85 meclis asil üyesi belirlendi. Seçimlerin ardından açıklama yapan Salih Zeki Murzioğlu, “7 Nisan Cumartesi günü yapılacak ikinci tur seçimlerde 85 üye arasından 1 başkan, 10 yönetim kurulu üyesi, 1 meclis başkanı, 2 meclis başkan yardımcısı, 1 meclis katibi seçilecek. Ayrıca, TOBB delegeleri, bütçe hesap komisyonu ve mevzuat komisyonu belirlenecek. Bunun yanı sıra, ilk kez oluşturulacak Yüksek İstişare Kurulu’nu kuracağız. Bunun içerisinde meclis üyeleri olduğu gibi, meclise girememiş, ehil kişiler ile sektörlerinde başarılı olanlar yer alacak. Bu kurul yönetim kurulunun iki katını geçmeyecek. Kurulun başkanı ise oda yönetim kurulu başkanı olacak” bilgisini verdi.

DTO İzmir'de Yusuf Öztürk ipi göğüsledi

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi’nde yapılan meclis üyesi seçimlerinde oda başkanlığını yürüten Yusuf Öztürk’ün bulunduğu beyaz liste 239 oyla birinci çıktı. Odanın meclis salonunda gerçekleşen seçimlerde 20 meclis üyesini belirlemek için 437 üye oy kullandı. Seçime beyaz listeyle giren Yusuf Öztürk 239 oy alırken, Gökalp Erim’in mavi listesi 194 oyda kaldı. Sonuçlardan sonra konuşan Öztürk, seçimlerin seviyeli ve barış dolu geçtiğini ifade ederek, “Bu seçimin kaybedeni de kazananı da yoktur. Bu seçimi denizcilik sektörü, İzmir denizciliği kazandı, hiç kimse kaybetmedi” dedi.

Yarışı Yaşar İbaş kazandı

Mevcut Başkan Temel Yanıkoğlu’nun aday olmadığı Giresun Ticaret Borsası seçimlerinde, daha önce adaylıklarını açıklayan Harun Aydın, Yaşar İbaş, Halil Ak’ın listeleri yarıştı. Seçimin galibi Yaşar İbaş oldu.

Sakarya TSO, komite ve meclis üyelerini seçti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda ilk meclis toplantısında yapılacak başkanlık seçimi öncesinde, meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimi gerçekleşti. 34 Meslek Komitesi’nden 6 bin 333 üyenin oy kullandığı seçimde 87 meclis üyesi ve 206 komite üyesi belirlendi. Mevcut Başkan Kösemusul, “İki liste üzerinden seçim yarışı olacak gibi gözüküyor” dedi.

Cevdet Mete seçimi kaybetti

Toplam 980 üyenin oy kullandığı ve 7 komitede 20 meclis üyesinin seçildiği Sakarya Ticaret Borsası’nda mevcut başkan Cevdet Mete kendi grubundan çıkamayarak seçimi kaybetti. 6. komiteden Recep Pulat ile 5. komiteden çıkan Adem Sarı’nın yönetim kurulu başkanlığı için aday olması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir