”Sektörün tek karlı firması olmaya devam ediyoruz”

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, sektörde ciro olarak ikinci firma olduklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, küresel ekonomik kriz nedeniyle sektörde yüzde 40'a yakın daralma yaşandığını ancak, Vatan Bilgisayar'ın 2008'i karla tamamladığını belirterek, sektörün "tek" karlı firması olmaya devam ettiğini savundu.

Şirketin Topkapı'daki mağazasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hasan Vatan, 2002 yılında hizmete açtıkları Topkapı Vatan Hiperstore'un tamamen yenilendiğini belirterek, Topkapı mağazasını günlük 3 bine yakın müşterinin ziyaret ettiğini, gelen müşterilerinin yüzde 40'ının alışveriş yaptığını anlattı.

Yenilen Topkapı Vatan Hiperstore'da personeline aşılamaya çalıştığı "krizi bitiriyoruz" sloganına ilişkin gazetecilere bilgi veren Vatan, ekonomik konjonktüre karşın şirketin 2009 yılı için personeline maaş artışı yaptığını belirterek, "krizi bitiriyoruz" sloganıyla ile beyinlerde krizi bitirdiklerini söyledi.

"Yarın işim garanti mi?" düşüncesini taşıyan personelin verimli olamayacağını ifade eden Vatan, çeşitli sektörler de yaşanan işçi çıkarmaların aksine böyle bir dönemde iki yeni hiperstore daha açtıklarını, krize karşın ülke istihdamına katkıda bulunmaya devam edeceklerini vurguladı.

"Hükümetin krize karşı gerekli önlemleri yeterince almadığı kanaatindeyim"

Siyasal gelişmeler ve küresel kriz nedeniyle 2010 ciro hedefini ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Hasan Vatan, şunları kaydetti:

"2002-2007 arasındaki süreçte yüzde 13 bin büyüdük, 2008'de ise sembolik bir büyüme kaydettik. 2008'deki bu durgunluğu mart ayında başlayan siyasal gelişmelere ve 10'uncu aydaki küresel krizin etkisine bağlıyoruz. Bu olumsuz şartlar sebebiyle sektörde yüzde 40'a yakın bir daralma yaşandı.

Buna karşın 2008'i karla tamamladık ve sektörün tek karlı firması olmaya devam ediyoruz. Ayrıca sektörde ciro olarak ikinci firmayız."

Vatan, sektöre agresif pazarlama stratejilerini tercih eden firmalar girmesine karşın sektörün amiral gemisi olduklarını ifade ederek, "Yüzde 100 müşteri, yüzde 100 çalışan, yüzde 100 tedarikçi memnuniyeti ile dünyanın en iyi firması olmak gibi kendimize daha rekabetçi yeni hedefler koymaya başladık" diye konuştu.

Hasan Vatan, 2008 yılında eğitime yaptıkları katkıları da anlatarak, Ardahan'da 16 derslikli okul yaptırarak Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışladıklarını belirtti.

Müşteri, tedarikçi ve çalışanlarıyla şirketi dünyanın en iyi firması yapmak için önerilere ihtiyaçları olduğunu kaydeden Vatan, bu önerileri www.dunyanineniyifirmasi.com adresinden toplamaya başladıklarını  sözlerine ekledi.

Hasan Vatan, bir gazetecinin "Sizce hükümet krize karşı gerekli tedbirleri aldı mı?" sorusu üzerine, "Firma olarak devletten veya hükümetten bugüne kadar bir şey beklemedik ancak, şunu söylemem gerekir; Hükümetin krize karşı gerekli önlemleri yeterince almadığı kanaatindeyim" dedi.