Seyrantepe'yi Varyap-Uzunlar bitirecek

Teklifini 179.6 milyon olarak revize ettiğini açıklayan Varyap-Uzanlar, stadı belirtilen zamandan önce bitirmeye çalışacaklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş, Seyrantepe Stadı ikmal ihalesini Varyap-Uzunlar İş Ortaklığının aldığını bildirdi.

TOKİ'de düzenlenen basın toplantısında ilk önce söz alan TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, Varyap-Uzunlar İş Ortaklığının teklifini 179 milyon 661 bin 553 lira olarak revize ettiğini açıkladı.

TOKİ Başkan Yardımcısı Tıraş da Galatasaray Spor Kulübü için İstanbul-Ayazağa'da yaptırılacak olan 52 bin seyirci kapasiteli Türk Telekom Arena (Seyrantepe Stadı) ikmal işini Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş - Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş İş Ortaklığının aldığını belirtti.

Söz konusu ortaklık daha önce 184 milyon 61 bin 53 liralık teklif sunmuştu.

1 yıl içinde teslim edilecek

Tıraş, Seyrantepe Spor Kompleksinin bir yıl içerisinde tamamlanarak Türk spor camiasına teslim edileceğini bildirdi.

TOKİ'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Tıraş, TOKİ'nin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, Seyrantepe Spor Kompleksi İhalesini alan Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığına hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Kompleksin yapımıyla ilgili bugünden itibaren 365 gün sürecinin başlayacağını belirten Tıraş, yaklaşık 10 gün içinde de sözleşmenin imzalanacağını bildirdi. Tıraş, "10 günden sonra da 365 gün içerisinde kendisini ispatlamış, TOKİ'ye daha önce iş yapmış, bizim ilk ve puanı yüksek müteahhitlerimizden Varyap işe 10 gün içerisinde başlayarak, 365 gün içerisinde de Türk spor camiasına bu spor tesisini teslim edecektir. Teslim edeceğine de inanıyoruz" dedi.

Bir marka olan TOKİ'nin bugüne kadar başlamış olduğu işlerin tamamını zamanında teslim ettiğini anlatan Tıraş, "TOKİ marka olmasını bu statda da gösterecektir" diye konuştu.

Varlıbaş: Zamanından önce teslimle bugünlere geldik

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ise Varyap'ın 30 yıldan beri Türk inşaat sektöründe gayrimenkul yatırım ortaklıklarıyla, geliştirdiği projelerle ve işlerini zamanından önce teslim ederek bugünlere geldiğini söyledi.

Firmanın başarılarının sebebini, "işe gösterilen hassasiyet, güçlü ve güvenli kadrolar ile zamanında işi teslim etmeye odaklanma" olarak açıklayan Varlıbaş, Seyrantepe Spor Kompleksinin yapımında da aynı hassasiyetin gösterileceğini ifade etti. Varlıbaş, "Kimse merak etmesin, kimsenin endişesi olmasın. Biz aldığımız her işi her zaman en iyi şekilde yaparız. Seyrantepe Stadı zamanında hatta mümkün olursa zamanından da önce bitirilerek Türk inşaat, Türk spor camiasına teslim edilecek. Bizler de Türk inşaat sektörü olarak böyle bir stad yapmanın gururunu taşımış olacağız" dedi.

Bu arada, daha önce açıklamayı yapacağı bildirilen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar toplantıya katılmadı. 

"260 milyon liraya mal olacak"

Tıraş, Seyrantepe Stadının daha önce yapılan yatırımla birlikte TOKİ'ye anahtar teslimi 260 milyon liraya mal olacağını bildirdi.

Tıraş, İstanbul'daki meydana gelen sel ile ilgili soru üzerine TOKİ'nin Ayamama Dere Yatağı'nda hiçbir konutu bulunmadığını belirterek, sadece bir bloğun zemin katında sorun yaşandığını, gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

İhaleyle ilgili TOKİ'de düzenlenen basın toplantısında, TOKİ Başkan Yardımcısı Tıraş ile ihaleyi kazanan Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı adına Varyap Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tıraş, proje finansmanıyla ilgili soru üzerine ihale sözleşmesinin yaklaşık 180 milyon liraya imzalandığına işaret ederek, önceki yatırımla birlikte stadın anahtar teslimi TOKİ'ye 260 milyon liraya mal olacağını söyledi.