SGK, Veri Ambarı Sistemi kurdu

SGK, kurum çalışmalarına ışık tutmak amacıyla oluşturduğu bilgileri rapora dönüştürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), veri tabanlarındaki bilgiyi daha doğru ve verimli kullanabilmek amacıyla "Veri Ambarı Sistemi" kurdu.

Alınan bilgiye göre, bir süredir veri kaynaklarının güncellenmesi ve altyapı sistemlerinin güçlendirilmesi konusunda çalışma yürüten SGK, kurum çalışmalarına ışık tutmak amacıyla "Veri Ambarı Sistemi" oluşturdu. Kurum, burada toplanacak bilgileri, raporlara dönüştürecek.

Sigortacılık ve sağlık alanında ülkenin en büyük veri tabanına sahip SGK'da, birimlerin talep ettiği ilk 50 rapor çıktıları da sistem üzerinden alınmaya başlandı.

Sistem sayesinde konu, zaman, raporlama kriter ve parametre farklılıkları nedeniyle bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması, ortak dilde kurumsal bütünlüğün sistematik şekilde sağlanması, kullanıcılara sistem üzerinden elektronik ortamda çıktıların sunumu mümkün olacak.

Veri ambarı sistemiyle zaman ve emek kaybının ortadan kaldırılmasının yanı sıra iş süreçlerinin sağlıklı analiz edilerek sistem performansının yükseltilmesi, tüm kullanıcılara aynı ölçütlerde raporlama sunumu hedefleniyor.