Shoexpo Fuarı açıldı

Shoexpo - 38. Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 31 ülkeden alım heyetini Türk ayakkabı üreticileriyle buluşturacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gelecek yılın ayakkabı, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımlarının sergileneceği Shoexpo - 38. Ayakkabı ve Çanta Fuarı açıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde Fuar İzmir'de düzenlenen fuarın açılışında konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, fuarlar vesilesiyle teknolojilerin, yeni ürünlerin sergilendiğini belirterek, "Profesyonellerin buluşmasını sağlayan Fuar İzmir'le gurur duyuyoruz, Büyükşehir Belediyesi'ne, İZFAŞ'a ve fuara emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bu yılki fuara yurtdışından 180-200 civarından alıcının gelmesini sağladıklarını ifade ederek, başarılı geçeceğine inandıklarını kaydetti. 

Bu yıl ilk kez ikili iş görüşmeleri için yurtdışı alım heyeti görüşme alanı kurulan fuara, İZFAŞ tarafından 31 ülkeden profesyonel alıcı getirildi. Fuar süresince Almanya, Arnavutluk, Avustralya,Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ermenistan, Filistin, Güney Afrika, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İsrail, İsviçre, İtalya, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Meksika, Mısır, Moldova, Portekiz, Romanya, Rusya, Singapur, Sırbistan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'dan gelen alım heyetleri Türk ayakkabı üreticileriyle buluşacak. 

Ayakkabı sektörüne tanıtım ve iş bağlantısı kurma olanağı sunan fuarda 2016 yılının bay, bayan, çocuk ayakkabı, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları sergilenecek.  

Ekonomi Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, izmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicleri Derneği  ve İzmir Ayakkabıcılar Derneği'nin desteklediği fuara 127 firmanın katıldığı belirtildi. 

Fuar 17 Eylül'e kadar açık kalacak. 

Vali Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, açılışın ardından Fuar İzmir'de yapılan Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ile Nişantaşı Üniversitesi arasındaki protokol imza törenine katıldı. 

Protokolde, üniversitenin öğretim kadrosu, tasarımcıları ve öğrencileri ile sanayicilerin ortak bir platformda buluşması, sektörün gereksinmeleri doğrultusunda etkinlikler düzenlenerek tekstil ve moda sektörüne hizmet edilmesinin hedeflendiği belirtildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir