Silifkeli üretici Antep fıstığına yöneliyor

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Silifke ilçesinde üreticiler Antep fıstığına yöneldi. Göksu Vadisi'ndeki üreticiler 3 bin 400 dönüm araziden yaklaşık 350 ton Antep fıstığı hasadı bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede değişen pazar istekleri ve ekonomik şartlar nedeniyle çiftçilerin Antep fıstığı üretimine yöneldiğini söyledi. 

Göksu Vadisi'ndeki Senir, Nuru, İmambekirli, Yenisu, Demirçili, Çatak, Kavak, Kıca, Kocaoluk, Yeniçıktı köylerinde yoğunlukla yetiştirilen ve çiftçilerin geçim kaynağı olan Antep fıstığının bölgede yaygınlaşmaya başladığını ifade eden Can, bu yıl 3 bin 400 dönüm araziden yaklaşık 350 ton ürün hasadının beklendiğini kaydetti. 

Bazı üreticilerin ürünlerini hasat ettikten sonra yaş sattığını, bazılarının da kurutmayı tercih ettiğini anlatan Can, geçen yıl yaşken ürünün kilogramının 12 liradan alıcı bulduğunu, bu yıl da bu fiyatların artmasını beklediklerini söyledi.

Bölgenin engebeli arazisine kolay uyum sağlayan Antep fıstığının ilçe ekonomisine önemli ivme kazandırdığını, üretim alanlarının ise her geçen yıl arttığını dile getiren Can, "Bölgede Antep fıstığı yetiştiriciliğini artırmak için sürekli çalışıyoruz. Bizim ürünümüz Türkiye genelinde renk ve tat olarak iyi olduğu için büyük rağbet görüyor. Özellikle baklavacılar iç fıstığın renginin tam yeşil olmasından dolayı bizim ürünlerimizi tercih ediyor" diye konuştu. 

Hasadın önümüzdeki ay başlayacağını anlatan Can, arazilerdeki yabani menengiç ağaçlarının aşılanmak suretiyle Antep fıstığına dönüştürüldüğünü sözlerine ekledi.